Σπάει τα (εκκλησιαστικά) ταμεία η δήλωση της Αθηνάς Λινού για τη Θεία Κοινωνία

Πανηγυρίζουν εδώ και μέρες τα εκκλησιαστικά sites, και όχι μόνο, για τη δήλωση της καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνάς Λινού ότι δεν υπάρχει μελέτη για μετάδοση με σάλιο για τη Θεία Κοινωνία.

Διεύρυνση του αριθμού των τεστ, αύξηση της τηλεργασίας και επιδημιολογικές μελέτες, επαναλαμβανόμενες σε τυχαίο δείγμα του πληθυσμού είναι το τρίπτυχο στο οποίο πρέπει να

κινηθεί η κυβέρνηση για ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα, σύμφωνα με την Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ. Η κα Λινού υποστήριξε στην ΕΡΤ, ότι με λήψη έγκαιρα περισσότερων μέτρων περιορισμού της διασποράς, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά, ενώ όσον αφορά στον κίνδυνο να μολυνθεί κάποιος από την λήψη της Θείας Κοινωνίας, αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως επιδημιολογική μελέτη που να αποδεικνύει ότι με την κατάποση του σάλιου και του ίδιου του κορωνοϊού, μεταδίδεται η νόσος.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού όταν ερωτήθηκε για την Θεία Κοινωνία και αν γίνεται μετάδοση του ιού, είπε:

«Πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι μέσω της Θείας Κοινωνίας μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει».

Σε ερώτηση αν ίδια θα κοινωνούσε, η κ. Λινού τόνισε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως και θα κοινωνούσα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε από το βήμα της Βουλής την Αθηνά Λινού ως υπουργό Υγείας “κοινής αποδοχής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα