Ο Πρωθυπουργός των δύσκολων αποφάσεων: Αρθρο παρέμβαση

Αν κάτι διαφοροποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τους προκατόχους του, αυτό είναι η αποφασιστικότητα που τον διακρίνει στη λήψη των δύσκολων αποφάσεων. Επιπλέον η ευθύτητα με την οποία τις ανακοινώνει στον ελληνικό λαό, έχοντας επίγνωση της ευθύνης με την οποία ένας ηγέτης οφείλει να αντιμετωπίζει την κρισιμότητα του διακυβεύματος.

Ο Πρωθυπουργός στο λίγο διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του, αλλά πυκνό σε πολιτικό χρόνο και γεγονότα, έχει αποδείξει ότι εξετάζει πρωτίστως και με κάθε λεπτομέρεια πριν από μια απόφαση όλες τις παραμέτρους πριν αποφασίσει. Πάντα όμως με γνώμωνα

το καλό του κοινωνικού συνόλου και της χώρας.

Αυτό έπραξε βγαίνοντας μπροστά από τον κορονοϊό στην πρώτη φάση της πανδημίας, αυτό σύμφωνα με πληροφορίες θα πράξει και τώρα. Στον κώδικα ηθικής με τον οποίο πολιτεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν θέση τα ημίμετρα όταν πρόκειται για την υγεία των πολιτών. Όπως αποδεδειγμένα δεν έχουν θέση τα «ζύγια» όταν το διακύβευμα αφορά τις ζωές των ανθρώπων και το μέλλον της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος πολιτικός, αλλά όχι νέος στην πολιτική, δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την πραγματικότητα δίνοντας παράταση στην αυταπάτη. Γι αυτό και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πάρει ακόμα μια δύσκολη απόφαση, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, αψηφώντας το οικονομικό κόστος.

Δεν θα διακυνδυνεύσει την υγεία των πολιτών προκειμένου να σώσει την οικονομία, αλλά ούτε πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας προς χάριν των αριθμών. Ως ηγέτης που θα κριθεί για τις αποφάσεις του και όχι από τις τύψεις του, θα πράξει το αναγκαίο ώστε η επόμενη ημέρα μετά από το τέλος του πολέμου, να βρεί την Ελλάδα όρθια και τους Έλληνες υγιείς και ενωμένους.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πανθομολογούμενο ότι είναι περισσότερο επικίνδυνο από το πρώτο. Και δεν χτυπά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλες τις χώρες της Ευρώπης. Με υπομονή, ατομική και συλλογική ευθύνη, κυρίως όμως με την ελπίδα ότι στο τέλος από τον πόλεμο θα βγούμε νικητές, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός γιατί κατ’ αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τις ζωές μας, στηρίζουμε την Ελλάδα, στηρίζουμε το μέλλον μας.

Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, είχε πει ο Τζον Κέννεντυ, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Κι αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί και ενωμένοι απέναντι στον κίνδυνο. Να τον ξεπεράσουμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά ώστε να μη ζήσουμε καταστάσεις που βιώνουν η Ιταλία, η Γαλλία, η Αγγλία και άλλες χώρες. Το κάναμε στην πρώτη φάση, ας το κάνουμε και στη δεύτερη.

Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος. Ας δείξουμε κι εμείς την ίδια αποφασιστικότητα.

tomanifesto

Keywords
Τυχαία Θέματα