Γιατί ο Τσίπρας κάνει διακοπές σε κότερα; Γιατί έτσι γουστάρει!

Η Έλενα Ακρίτα θα μπορούσε πριν από 2 χρόνια να γράψει με το δηκτικό και ισοπεδωτικό στυλ γραφής που την διακρίνει, γιατί ο τότε πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει λίγες μέρες μετά την φονική τραγωδία στο Μάτι διακοπές στο σκάφος γνωστού εφοπλιστή. Δεν το έκανε. Μάλλον διέλαθε της προσοχής της.

Σε αντίθεση με τον σκαφάτο Τσίπρα, η γνωστή σχολιογράφος του ελληνικού

facebook, βρήκε χρόνο, χθες, για να κάνει ισοπεδωτική “κριτική” στον Κυρ. Μητσοτάκη για τη βόλτα με το ποδήλατο στην Πάρνηθα.

Τι θα έγραφε, όμως, κάποιος που θα μιλούσε με το ίδιο ύφος στα social media για τον Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος με πούρα μετά το Μάτι.

Ιδού λοιπόν τι θα μπορούσε να γράψει ένας άλλος σχολιαστής πριν από δύο χρόνια χρησιμοποιώντας την ίδια φόρμα, τον ίδιο τόνο τους ίδιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και την ίδια επιθετικότητα με την κυρία Ακρίτα (σ.σ.: την οποία προέβαλαν με τον ίδιο τρόπο ακριβώς η Αυγή και το Ντοκουμέντο).

Το παρακάτω κείμενο (το δημοσιεύουμε για να γίνει μια σύγκριση εν είδη παραβολής) το αλιεύσαμε από το διαδίκτυο όπου αντί για τον Μητσοτάκη για μια ώρα στην Πάρνηθα, έχουμε τον Τσίπρα για μια βδομάδα στο σκάφος. Βλέποντας τα δύο κείμενα καταλαβαίνει κανείς την υπερβολή αυτού του τύπου των τοξικών παρεμβάσεων στη δημόσια σφαίρα αλλά και την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο περιπτώσεις. Τα συμπεράσματα δικά σας:

«Ξέρετε κάνει διακοπές έτσι; Χωρίς αιδώ και χωρίς να το πει σε κανέναν, παραβιάζοντας όλες τις αξίες που ο ίδιος διατυμπάνιζε;

Ξέρετε γιατί;

Γιατί έτσι.

Γιατί μπορεί.

Γιατί γουστάρει.

Γιατί σχεδόν κανένα Μέσον δεν θα τον κράξει.

Γιατί τους έχει χρυσώσει με κρατική διαφήμιση, με τα δικά μας λεφτά για να την βγάζει λάδι.

Γιατί οι εισαγγελικές παρεμβάσεις για τη white porcha και τα «πολλά λεφτά» στο Μαξίμου γίνονται μόνο για τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το πάρτι με τα λεφτά του μεταναστευτικού και τον Λαφαζάνη που φωνάζει για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λογαριασμών.

Ποτέ γι’ αυτόν. Που όλως τυχαίως είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Και θα έπρεπε να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα.

Δεν το δίνει.

Γιατί μπορεί.

Γιατί έτσι.».
……………………………………………………………………………………………………………

Το κείμενο της Έλενας Ακρίτα
«Ξέρετε γιατί ο Μητσοτάκης φωτογραφίζεται έτσι; Χωρίς μάσκα και χωρίς αποστάσεις, παραβιάζοντας όλες τις απαγορεύσεις που ο ίδιος ανακοίνωσε;
Ξέρετε γιατί;
Γιατί έτσι.
Γιατί μπορεί.
Γιατί γουστάρει.
Γιατί σχεδόν κανένα Μέσον δεν θα τον κράξει.
Γιατί τους έχει χρυσώσει με τα δικά μας λεφτά για να την βγάζει λάδι.
Γιατί οι εισαγγελικές παρεμβάσεις για την μη τήρηση των μέτρων γίνονται μόνο για τον Τσίπρα, τον Κουτσούμπα και τον Βαρουφάκη. Ποτέ γι’αυτόν. Που όλως τυχαίως είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Και θα έπρεπε να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα.
Δεν το δίνει.
Γιατί μπορεί.
Γιατί έτσι.».

Keywords
Τυχαία Θέματα