Καίνε τη Νέα Σμύρνη… οι “απλοί πολίτες” (live) (live)

Με χυδαία συνθήματα, ύβρεις αλλά και καίγοντας κάδους συνεχίζεται η πορεία στη Νέα Σμύρνη με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Κλειστή είναι η οδός Εφέσου ενώ έχουν ξεκινήσει τα επεισοδια με την ρίψη μολότοφ κατά των αστυνομικών οι οποίοι απαντούν με κρότου λάμψης.

 

Στο στόχαστρο βρέθηκε το αστυνομικό τμήμα ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ένα δέντρο. Πολλές ζημιές καταγράφονται

και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Κάτοικοι, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Ρουβίκωνας, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πρόκειται να κατευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.

twitter

Σημειώνεται ότι καλέσματα για την συγκέντρωση είχαν απευθύνει συλλογικότητες του αναρχικού χώρου (Ρουβίκωνας κλπ) αλλά και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κάλεσε δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα να «αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του» σημειώνοντας ότι «η επίσημη πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή των πολιτών σε διαδηλώσεις, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνιστά πράξη μέγιστης ανευθυνότητας».

Το άρθρο Καίνε τη Νέα Σμύρνη… οι “απλοί πολίτες” (live) (live) εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
484 …, Σμύρνη,484 …, smyrni