Το Γενικό Λύκειο Νέου Σκοπού στην Τουρκία σε Κινητικότητα Erasmus +

09:59 26/10/2022 - Πηγή: Sch

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2020, Δράση ΚΑ229-Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ Σχολείων, στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με κωδικό αριθμό 2020-1-FR01-KA229-080005_4 και τίτλο «Literally EUnited!», που χρηματοδοτείται από το ΙΚΥ, το Γενικό Λύκειο Νέου Σκοπού συμμετείχε, στις 11-13 Οκτωβρίου 2022, στην ενδιάμεση συνάντηση καθηγητών για τον συντονισμό,

κατάρτιση και ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η συνάντηση έγινε στο σχολείο Mustafa Kemal Ortaokulu στη Düzce της Τουρκίας.

Κατά την τελετή έναρξης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας,  μαθητές του σχολείου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και άλλα δρώμενα, παρουσία του Αναπληρωτή Διευθυντή Εθνικής Εκπαίδευσης, μαθητών, δασκάλων και γονέων. Οι εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών σχολείων παρουσίασαν τις χώρες, τις πόλεις, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών. Ακολούθησε γεύμα με παραδοσιακά τούρκικα εδέσματα που ετοίμασαν οι σύλλογοι γονέων και καθηγητών.

Το απόγεμα, τα εργαστήρια «Μαθηματικά Παιχνίδια» από τη Γαλλίδα συντονίστρια Mira Hamrit και «Ασφαλές Διαδίκτυο και Netiquette» από την Ελληνίδα συντονίστρια Θέκλα Καυκιά συγκέντρωσαν το γενικό ενδιαφέρον.

Τις επόμενες μέρες τα εργαστήρια καλών πρακτικών συνεχίστηκαν. Ψηφιακά εργαλεία για δημιουργία βίντεο, για δραστηριότητες διάχυσης έργων και διευκόλυνσης διδασκαλίας και αξιολόγησης μαθητών παρουσιάστηκαν από τους Τούρκους συνεργάτες και τον συντονιστή Kerim Sivrikaya. Το Stem project PlantArt παρουσιάστηκε από τις εκπροσώπους της Ιταλίας, Mariana Martorana και Laura Anselmi. Οι συνεργάτες καθηγητές δοκίμασαν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες με την παραδοσιακή ζωγραφική τεχνική Ebru και τη δημιουργία μωσαϊκού έργου τέχνης με ανακυκλωμένα υλικά.

Παράλληλα, προγραμματίστηκαν οι δραστηριότητες του τρέχοντος σχολικού έτους και οργανώθηκαν οι κινητικότητες στη Γαλλία, Ουγγαρία και Ιταλία.

Τέλος, οι συνεργάτες καθηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη λίμνη Efteni, τον καταρράκτη Güzeldere και να ξεναγηθούν σε σημαντικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης.

Στην κινητικότητα αυτή, από το ΓΕΛ Νέου Σκοπού, έλαβαν μέρος η συντονίστρια του προγράμματος Θέκλα Καυκιά, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και ο Διευθυντής Ιωάννης Πρωτόπαππας, Χημικός.

Η επόμενη κινητικότητα, στην οποία θα συμμετέχουν και μαθητές, θα πραγματοποιηθεί στο Collège Elsa Triolet, στη Γαλλία στις 6-10 Μαρτίου 2023.

Keywords
Τυχαία Θέματα