Το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων στη Lourinha της Πορτογαλίας

12:42 24/10/2022 - Πηγή: Sch

Το 3ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων, που ανήκει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, συμμετέχει μαζί με ακόμη τέσσερα σχολεία από την Κύπρο, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία στο σχέδιο δράσης Erasmus+ 2020, “Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229”, “Συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών”

στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, με κωδικό αριθμό 2020-1-CY01-KA229-066055-2 και τίτλο “Sustainable Environment- Reduse,Reuse,Innovate,Create - SERRIC”.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου σχεδίου πραγματοποιήθηκε η τέταρτη κινητικότητα στη Lourinha της Πορτογαλίας από τις 9/10/2022 έως τις 15/10/2022 με θέμα : “Reuse-Put hands on the waste”.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν δύο καθηγήτριες και πέντε μαθητές/-τριες του σχολείου μας.

Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης τα μέλη της ομάδας μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής, παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα την κυκλική οικονομία, παρακολούθησαν διάλεξη του κ. Amos Barkai, ειδικού στη Θαλάσσια Βιολογία, με θέμα τη βιώσιμη αλιεία, επισκέφτηκαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, συνέλεξαν απορρίμματα στη θαλάσσια ακτή της Lourinha και έκαναν surf με την καθοδήγηση εκπαιδευτή, επισκέφθηκαν την Λισαβόνα, όπου και ξεναγήθηκαν σε σημαντικά αξιοθέατα από την πορτογαλική ομάδα μαθητών, και το Πάρκο Δεινοσαύρων στη Lourinha, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν απολιθώματα οστών και αβγών δεινοσαύρων, καθώς επίσης και να επισκεφτούν το εργαστήριο των Παλαιοντολόγων του μουσείου και να εξοικειωθούν στις μεθόδους εργασίας τους. Επισκέφτηκαν επίσης την υπαίθρια έκθεση έργων τέχνης στο Moledo. Την τελευταία ημέρα πήραν μέρος σε εργαστήρια κατασκευής χρηστικών αντικειμένων και κοσμημάτων από ανακυκλώσιμα υλικά και στην παρουσίαση των έργων τέχνης της κάθε αποστολής από ανάλογα υλικά. Οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία της συνεύρεσης με συμμαθητές τους από άλλες χώρες και το πλήθος των γνώσεων που αποκόμισαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα