Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο Κτήμα Γεροβασιλείου.

09:53 10/4/2023 - Πηγή: Sch

 

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Αριστοτελείου Κολλεγίου επισκέφτηκαν το Κτήμα Γεροβασιλείου την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00-13:00. Το  Αριστοτέλειο Κολλέγιο στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» θέλησε βιωματικά να ενημερωθεί για τη βιώσιμη / πράσινη ανάπτυξη και βιώσιμες μορφές ενέργειας. Η δράση αυτή σχετίζεται με τις βασικές πολιτικές προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τρέχουσα περίοδο. Οι μαθητές μας παρακολούθησαν ειδικό εκπαιδευτικό

πρόγραμμα που εστίασε στην πολιτισμική διάσταση του κρασιού. Ξεναγήθηκαν στους αμπελώνες και εξοικειώθηκαν με το αμπέλι και τα προϊόντα του. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις οινοπαραγωγικές διαδικασίες σε συνάρτηση με το  σεβασμό στο περιβάλλον. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη έδωσε στους μαθητές το έναυσμα να προβληματιστούν για το θέμα της βιώσιμης ανάπτυξης και παράλληλα να μάθουν κάποιες από τις στρατηγικές που χρησιμοποιούνται σε ό, τι αφορά την πράσινη οικονομία.

Ευχαριστούμε θερμά το Κτήμα Γεροβασιλείου και την κα Βασιλική Γεροβασιλείου για τη φιλοξενία.

Συντονιστές της δράσης ήταν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κα Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος, υπεύθυνη του προγράμματος), η κα Ζουρνά Άννα (υποδιευθύντρια) και ο κος Ιακωβίδης Γιώργος (φυσικός).

Keywords
Τυχαία Θέματα