Ενδυνάμωση των Γυναικών μέσω Συνειδητοποίησης: Η κα Χατζηιωαννίδου Νεφέλη στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

09:25 30/11/2023 - Πηγή: Sch

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, Σχολείο – Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  επισκέφτηκε η κα Χατζηιωαννίδου Νεφέλη,  Ιδρύτρια  των  «Υπέροχων Γυναικών» και Βουλευτής Επικρατείας.

Σε έναν κόσμο που διψά για ισότητα και δικαιοσύνη, η βουλευτής κα Χατζηιωαννίδου Νεφέλη ανέλαβε τον ρόλο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας, καλώντας τους μαθητές να επικεντρωθούν στα δικαιώματα των Γυναικών. Μέσα από την «από καρδιάς» ομιλία της, ανέπτυξε με συναίσθημα και λογική τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουμε όλοι

μαζί για να διασφαλίσουμε έναν πιο ισότιμο κόσμο για τις γυναίκες.

Η κα Χατζηιωαννίδου ανέδειξε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Γυναίκες στη σημερινή κοινωνία. Αναφέρθηκε σε θέματα, όπως η γυναικοκτονία, η δίκαιη αντιμετώπιση στον εργασιακό χώρο, και η έλλειψη πολιτικής εκπροσώπησης.

Με θέρμη και πάθος επεσήμανε τη σημασία της Εκπαίδευσης στην υποστήριξη της Ισότητας των Φύλων. Η Παιδεία αναδεικνύεται σε ισχυρό εργαλείο για την ανατροπή στερεοτύπων και την ενδυνάμωση του ρόλου των Γυναικών.

Η κα Χατζηιωαννίδου, ως ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» κάλεσε τους μαθητές να αναλάβουν δράση στις κοινότητές τους. Η εθελοντική εργασία και η προώθηση της ισότητας στον τοπικό χώρο αναδεικνύονται βασικά και σημαντικά βήματα.

Με συγκινητικές ιστορίες από την προσωπική της ζωή ή από γυναίκες που εμπνέουν με τη δράση τους παγκοσμίως, η κα Χατζηιωαννίδου έδειξε πώς οι μικρές πράξεις μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές.

Στο κλείσιμο της ομιλίας, η βουλευτής κάλεσε τους μαθητές να αναλάβουν ατομικό και συλλογικό ρόλο τους στη διαμόρφωση μιας πιο ισότιμης κοινωνίας. Με το διαπεραστικό ομολογουμένως μήνυμά της, ενθαρρύνει τους νέους να γίνουν πρωτοπόροι στην προώθηση των δικαιωμάτων των Γυναικών, διαμορφώνοντας έτσι μια κοινωνία όπου η ισότητα είναι απτή πραγματικότητα για όλους.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι συντονιστές του προγράμματος EPAS στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο κα Παπαχρήστου Μαίρη και κος Παπαζέτης Κων/νος (φιλόλογοι) σε συνεργασία με τους μαθητές – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα