Δράση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου για την Ημέρα της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

13:30 15/5/2024 - Πηγή: Sch

Με αφορμή την 9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγρινίου πραγματοποίησε δράση με θέμα τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Με προσκεκλημένους το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου

οργανώθηκε προσομοίωση των εργασιών της Ευρωβουλής. Οι μαθητές σε ρόλο ευρωβουλευτή κατέθεσαν τα επιχειρήματα τους αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος το οποίο εκπροσωπούσαν και πραγματοποίησαν ψηφοφορία για την έγκριση ενός νομοσχεδίου, αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από τη συμμετοχή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου στη Εuroscola τον Οκτώβριο 2023.

Την εκδήλωση χαιρέτησε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Ευρωβουλευτής κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία, εν όψει των Ευρωεκλογών του επερχόμενου Ιουνίου, αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις του ενεργού πολίτη, καθώς και στην αναγκαιότητα συμμετοχής όλων στην εκλογική διαδικασία, δεδομένου ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορούν και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Κομπορόζο Γεώργιο, Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Αγρινίου για την πολύτιμη βοήθεια στην υλοποίηση της δράσης και την παραχώρηση του αμφιθεάτρου. Επίσης, ευχαριστούμε τις Διευθύντριες και τον Διευθυντή του 1ου και 2ου  ΕΠΑΛ και 4ου ΓΕΛ Αγρινίου αντίστοιχα που συνέναισαν στη συμμετοχή των μαθητών/τριων τους στη δράση. Τέλος, ευχαριστούμε τις καθηγήτριες/ες και τους μαθητές/τριες των παραπάνω σχολείων που πήραν μέρος στην προσομοίωση των διαδικασιών λήψης απόφασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου είναι το μοναδικό ειδικό σχολείο στην Ελλάδα που κατέχει τον τίτλο του Σχολείου-Πρέσβη εδώ και δύο χρόνια κι έχει πάρει μέρος στο πρόγραμμα Εuroscola του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για τρίτη χρονιά φέτος συμμετέχει με δράσεις και δραστηριότητες που αναδεικνύουν τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές αξίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα