1ο Γυμνάσιο Χαριλάου – Επίσκεψη Γερμανών μαθητών στη Θεσσαλονίκη με το πρόγραμμα erasmus+ KA1

09:56 21/5/2024 - Πηγή: Sch

Δελτίο Τύπου

1ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη Γερμανών μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο

“MISSION WATER”

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “MISSION WATER”, είκοσι  μαθητές και δύο καθηγητές από το Archigymnasium της πόλης του Soest της Γερμανίας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας το 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου και φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές του σχολείου μας.

Στη διάρκεια της εβδομάδας από τις 15.04.2024 έως τις 21.04.2024, συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων, που οργάνωσε και υλοποίησε το σχολείο υποδοχής. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το νερό, από τα ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών και τον Φορέα διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης. Επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο ύδρευσης  και περιηγήθηκαν στα μνημεία της πόλης.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες Καρυοφυλλάκη Ιωάννα, Λιθοξοπούλου Κυριακή και Ιορδανίδου Κυριακή, μετά την παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος σε φορέα στο εξωτερικό με θέμα το νερό και το περιβάλλον, ενσωμάτωσαν νέες πρακτικές στις δραστηριότητες που έκαναν με την ομάδα Erasmus, για να καλλιεργήσουν στους μαθητές μια πιο οικολογική συνείδηση.

Ευχαριστούμε θερμά  τους μαθητές και τους καθηγητές του Archigymnasium του Soest για την εξαιρετική συνεργασία.

Για την διάχυση του προγράμματος Erasmus+ που έγινε με την χρηματοδότηση του ΙΚΥ, η ελληνική ομάδα φορούσε μπλουζάκια με το λογότυπο Erasmus+ και ΙΚΥ και το logo του προγράμματος. Υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, στην ιστοσελίδα του erasmus+ και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Το 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου συνεχίζει την ενεργή συμμετοχή του σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας στην εκπαίδευση και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sch