Ριγκατόνι µε σος κολοκύθας, καρύδια και µπέικον

Συστατικά
500 γρ. (1 πακέτο) ριγκατόνι,
250 γρ. καθαρισµένη κολοκύθα, σε κύβους των 2 ½ εκ. περίπου (2 φλ. κύβοι),
1 1/4 λίτρο (5 φλ.) ζωµός κότας,
45 γρ. (3 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
2 κουταλιές ψιλοκοµµένο κρεµµύδι,
125 ml (½ φλ.) κρέµα γάλακτος,
125 ml (½ φλ.) λευκό, ξηρό κρασί,
100 γρ. χοντροκοµµένη καρυδόψιχα (3/4 φλ. περίπου),
100 γρ. µπέικον σε κυβάκια (½ φλ. περίπου),
1 πρέζα µοσχοκάρυδο,
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη,
Αλάτι, πιπέρι.Βήματα

Βράζετε τα µακαρόνια σε µπόλικο αλατισµένο νερό, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε

στην κατσαρόλα, να µείνουν ζεστά. Στο µεταξύ, ζεσταίνετε σε µια κατσαρόλα το ζωµό κότας, προσθέτετε την κολοκύθα και τη βράζετε µέχρι να µαλακώσει, χωρίς να βαρυψηθεί (µπορεί να πάρει από 10-20 λεπτά, ανάλογα µε το είδος). Τη σουρώνετε, κρατάτε το ζωµό και την αφήνετε να στραγγίσει.

Ύστερα τη στεγνώνετε µε απορροφητικό χαρτί, στύβοντάς την για να βγάλει όλα τα υγρά της. Λιώνετε 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο σε µια κατσαρόλα και σοτάρετε µέσα το κρεµµύδι σε χαµηλή φωτιά, µέχρι να µαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προθέτετε την κολοκύθα και συνεχίζετε το ψήσιµο για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε στην κατσαρόλα 1 φλ. από το ζωµό που ψήθηκε η κολοκύθα και συνεχίζετε το ψήσιµο για άλλα 5 λεπτά. Αδειάζετε το µίγµα στο µπλέντερ ή το πολυµίξερ και το αλέθετε καλά, µέχρι να γίνει ένας ψιλός, λείος πουρές.

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και κοκκινίζετε µέσα το µπέικον. Ρίχνετε µέσα το κρασί και το αφήνετε να βράσει µέχρι να εξατµιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτετε τον πουρέ της κολοκύθας και την κρέµα γάλακτος, αφήνετε το µίγµα να βράσει και να δέσει λίγο και το ανακατεύετε µε τα µακαρόνια. Προσθέτετε την καρυδόψιχα και το µοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ριγκατόνι µε, µπέικον,rigkatoni µe, µpeikon