Μαραθόπιτες
Από την Αναστασία Μηνά
ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
1 ματσάκι μάραθο, περίπου 100 γρ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
Αλάτι
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
100 ml ελαιόλαδο
280 ml χλιαρό νερό
Αλάτι
Επιπλέον:
Λάδι, για το τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τον μάραθο, τον στραγγίζουμε και τον ψιλοκόβουμε. Ξεπλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα
Για τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Τρίβουμε με τα χέρια μέχρι το αλεύρι να απορροφήσει το λάδι. Προσθέτουμε το αλάτι και σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλά στα χέρια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 15 εκ. Βάζουμε περίπου 2 κ.σ. γέμιση στο ένα μισό κάθε φύλλου και διπλώνουμε το άλλο μισό από πάνω, καλύπτοντας τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας σταδιακά το κάτω φύλλο προς τα πάνω ή πιέζοντάς τες με ένα πιρούνι. Τηγανίζουμε τις μαραθόπιτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και, αφού κρυώσουν ελαφρά, τις πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές



