Κούκις με ταχίνι

Χρόνος: ½ ώρα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 18 περίπου μεγάλα κούκις):

1 φλ. σησάμι

2 ½ φλ. απλό αλεύρι

1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι κανέλα

2/3 φλ. μέλι (ή χαρουπόμελο + 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη)

2/3 φλ. ταχίνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰C και ντύνετε 1 ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζετε το σησάμι σε ένα μπολ, το σκεπάζετε με καυτό νερό, το σουρώνετε κα το αφήνετε να στραγγίσει καλά πάνω σε πιατέλα ντυμένη

με διπλό απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας.

Βάζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και την και τη ζάχαρη άχνη (αν θα βάλετε χαρουπόμελο) σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε το ταχίνι (αφού το ανακατέψετε πρώτα καλά μέσα στο βαζάκι για να σμίξει) και το μέλι (ή το χαρουπόμελο). Ανακατεύετε το μίγμα με το χέρι και το ζυμώνετε ελαφρά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Παίρνετε με το ειδικό εργαλείο για μπαλίτσες παγωτού, ή με κουτάλι κουταλιές ζύμης και τις πλάθετε σε μπαλίτσες. Τις τυλίγετε στο σησάμι και τις απλώνετε στο ταψί. Με ένα ποτήρι με ίσιο πάτο τις πιέζετε ελαφρά, μέχρι να γίνουν επίπεδες, πάχους 1-1 ½ εκ. περίπου.

Ψήνετε τα κούκις για 12-13 περίπου λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στο περίγυρό τους. Βγάζετε αμέσως το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τα κούκις να κρυώσουν για 10-15 λεπτά μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς (τα κούκις θα είναι μαλακά για να τα μετακινήσετε, αλλά θα σφίξουν κρυώνοντας).

Σημείωση: Τα κούκις έχουνε τη γεύση της ταχινόπιτας και διατηρούνται 10 μέρες κλεισμένα σε τάπερ, σε θερμοκρασία δωματίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κούκις,koukis