Κέικ φράουλας με τυρί κρέμα

ΥΛΙΚΑ

Για τις φράουλες:

350 γρ. φράουλες

80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το μείγμα τυριού:

200 γρ. τυρί κρέμα

400 γρ. γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο

2 κουταλάκια βανίλια

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

15 γρ αλεύρι Φαρίνα

Για το κέικ:

100 γρ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα αυγά

180 γρ. γάλα πλήρες

1 κουταλάκι βανίλια

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

240 γρ. αλεύρι φαρίνα

2 κουταλάκια μπέικινγκ

πάουντερ

¼ κουταλάκι αλάτι

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού 26 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το χαρτί και τα τοιχώματα.

Κόβετε τις φράουλες σε ένα food processor μαζί με τη ζάχαρη. Μεταφέρετε σε ένα τηγάνι και βράζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με αραιή μαρμελάδα. Αυτό θα πάρει 5-7 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε κατά μέρος.

Για το μείγμα τυριού, αναμειγνύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, με τη σειρά που αναγράφονται.

Για να φτιάξετε το κέικ, αναμειγνύετε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και κοσκινίζετε κατ’ ευθείαν στο μπολ το αλεύρι με το μπέκινγκ και το αλάτι. Ανακατεύετε να αναμειχθούν.

Μεταφέρετε το μείγμα του κέικ στο ταψί. Με ένα κουτάλι βάζετε στο μείγμα κουταλιές από το μισό μείγμα της φράουλας. Περιχύνετε με το μείγμα τυριού και τελειώνετε με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα με τις φράουλες.

Ψήνετε το κέικ για 50 -55 λεπτά. Το αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη όταν κρυώσει και σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κέικ,keik