Κέικ bundt πορτοκαλιού

Προσθήκη στα αγαπημένα

Αυτό το κλασικό κέικ bundt είναι βέβαιο ότι θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό φούρνου με την απολαυστική γεύση εσπεριδοειδών στην υγρή και τρυφερή του ψίχα. Συγκεντρώστε τα υλικά, προθερμάνετε τον φούρνο και ψήστε ένα ακαταμάχητο γλυκό. Μια γευστική περιπέτεια με άρωμα εσπεριδοειδών για τους μάγειρες και τις μαγείρισσες που θέλουν να προσφέρουν απόλαυση.

ΥΛΙΚΑ (Για 8 μερίδες)

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΪΚ:
300γρ. Lurpak® Βούτυρο Αναλάτο Σε Αλουμινόφυλλο
300γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
5

μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής
Ξύσμα απο 3πορτοκάλια
250ml χυμός πορτοκαλιού
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
200γρ. ζάχαρη άχνη
20ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρειαστείτε μια κυλινδρική φόρμα για κέικ, διαμέτρου 25εκ. βουτυρωμένη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C / 155C βαθμούς (αέρα / αέριο στο 4)

Χτυπάτε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτετε ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αποκτήσει ανοιχτό κίτρινο χρώμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το πιο σημαντικό σε ένα υγρό κέικ είναι να χτυπάτε πάντα το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει αφράτο, πριν να προσθέσετε τη ζάχαρη, επειδή αυτό θα του δώσει καλύτερη υφή. Θα πρέπει επίσης πάντα να φροντίζετε τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα προσθέσετε στο μείγμα του βουτύρου.

Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα. Ανακατεύετε παράλληλα καλά σε χαμηλή ταχύτητα.

Ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, στη συνέχεια κοσκινίζετε το αλεύρι ενσωματώνοντάς το στο μείγμα, με αργές και απαλές κινήσεις, εναλλάσσοντάς το με τον χυμό πορτοκαλιού. Τέλος, ενσωματώνετε το κάρδαμο και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα, ανακατεύοντας αργά και απαλά.

Ρίχνετε το μείγμα τη φόρμα του κέικ Bundt.

Ψήνετε για 40-50 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί στη φόρμα για 15 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε το γλάσο. Ανακατεύετε την άχνη με νερό σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνοντας σταδιακά το νερό μέχρι να αποκτήσει την κατάλληλη συνοχή. Αν το γλάσο είναι πολύ παχύ, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλετε μια ακόμα πιο ιδιαίτερη γεύση μπορείτε να αντικαταστήσετε λίγο απο το νερό στο γλάσο με χυμό πορτοκαλιού.

Περιχύστε πάνω απο το κρύο κέικ bundt και αφήστε το να δέσει πριν το σερβίρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα