Πασχαλινή πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και κουμκουάτ

Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Pavlova είναι ένα δημοφιλές επιδόρπιο για ειδικές περιστάσεις και γιορτές. Η πασχαλινή μας πάβλοβα λεμόνι δείχνει όπως πρέπει και έχει όλες τις σωστές γεύσεις για ένα ακαταμάχητο πασχαλινό επιδόρπιο. Χτυπήστε, χτυπήστε και διακοσμήστε για να δημιουργήσετε αυτό το ελαφρύ και κομψό επιδόρπιο με κρέμα λεμονιού, ζαχαρωμένα κουμκουάτ και μούρα. Μπείτε στο επίκεντρο με αυτό το τέλειο φινάλε του πασχαλινού σας γεύματος ή όποτε έχετε διάθεση για ένα εξαιρετικό επιδόρπιο.

ΥΛΙΚΑ (Για 6 μερίδες)

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ:
200γρ. κουμκουάτ
100γρ.

ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. του άρωμα βανίλιας
ΜΑΡΕΓΚΑ:
200γρ.ασπράδια αυγών (περίπου 5-6 μεσαία ή μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής)
300γρ. ζάχαρη άχνη
50ml νερό
1 κ.γ.του γλυκού μηλόξυδο
CURD ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
3 μέτρια αυγά ελευθέρας βοσκής
175γρ. ζάχαρη άχνη
150ml χυμός λεμονιού
1 κ.σ. της σούπας ξύσμα λεμονιού
90γρ. Lurpak® Βούτυρο Αλατισμένο Σε Αλουμινόφυλλο
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ:
200γρ. φρέσκα φραγκοστάφυλα
300ml διπλή κρέμα γάλακτος
10 ζαχαρωμένα κουμκουάτ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ:

Κόψτε τα κουμκουάτ σε φέτες ½ εκατοστού.

Τοποθετήστε τις φέτες σε μια μικρή κατσαρόλα με τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΜΑΡΕΓΚΑ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 100C/80C στον αέρα/στο σημείο 1 του γκαζιού.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η μαρέγκα μπορεί να είναι δύσκολο να φτιαχτεί σε μια βροχερή μέρα, επειδή απορροφά την υγρασία του αέρα, κάνοντάς την μαλακή και κολλώδη. Έτσι, αν είναι δυνατόν, κρατήστε αυτή τη συνταγή για μια ξηρή μέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μοιάζουν με αφράτο σύννεφο και να σχηματίσουν σκληρές κορυφές.

Προσθέστε τη ζάχαρη μία κουταλιά τη φορά και χτυπήστε για 3-4 δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε κουταλιάς.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι σημαντικό να προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά σε αυτό το στάδιο, καθώς αυτό βοηθάει στην αποφυγή της δακρύρροιας της μαρέγκας, όταν δηλαδή η μαρέγκα διαρρέει μικρές χάντρες υγρασίας.

Προσθέστε το ξύδι ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Μην χτυπήσετε υπερβολικά το μείγμα. Είναι έτοιμο όταν είναι παχύρρευστο και γυαλιστερό και η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως.

Σχεδιάστε έναν κύκλο διαμέτρου 24εκ. σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος και τοποθετήστε τον σε ένα ταψί με την πλευρά του χαρτιού που σχεδιάζει προς τα κάτω.

Απλώστε ομοιόμορφα τη μαρέγκα μέσα στον κύκλο με μια μικρή σπάτουλα ή ένα κουτάλι, δημιουργώντας έναν κρατήρα κάνοντας τις πλευρές λίγο ψηλότερες από το κέντρο. Για το σχέδιο στο εξωτερικό, πάρτε μια μικρή σπάτουλα ή ένα κουταλάκι και πιέστε ελαφρά από κάτω και με μια κίνηση κάντε μια κάθετη λωρίδα προς τα πάνω, αφήνοντας μια μικρή κορυφή στο τέλος. Επαναλάβετε σε όλο το μήκος.

Ψήστε για δύο ώρες. Αφήστε να κρυώσει στο φούρνο για 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

CURD ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και χτυπήστε συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Αν το τυρόπηγμα δεν πήζει, ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε λίγο τη φωτιά, ενώ εξακολουθείτε να χτυπάτε συνεχώς με το σύρμα.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπήστε τους κύβους βουτύρου μέσα στο πηγμένο γάλα, αφήνοντάς τους να λιώσουν από τη θερμότητα.

Αδειάστε το τυρόπηγμα σε ένα βάζο ή μπολ και καλύψτε το με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει στο τυρόπηγμα. Αυτό αποτρέπει το σχηματισμό φλούδας στην κορυφή. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει. Το τυρόπηγμα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν φτιάξετε πολύ ή αν θέλετε να το προετοιμάσετε νωρίτερα, μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο το lemon curd για έως και 10 ημέρες.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Ξεκολλήστε τη μαρέγκα από το χαρτί ψησίματος με μια μακριά, λεπτή σπάτουλα και μεταφέρετέ την σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.

Απλώστε μια στρώση από το curd λεμονιού πάνω στη μαρέγκα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες (κρατήστε λίγο για τη διακόσμηση).

Στρώστε τη σαντιγί πάνω στο κουρκούτι, απλώνοντάς την ομοιόμορφα μέχρι τις άκρες. Διακοσμήστε τις άκρες με το υπόλοιπο τυρόπηγμα, αφήνοντάς το να τρέξει διακοσμητικά ελαφρώς στις πλευρές.

Τοποθετήστε τα ζαχαρωμένα κουμκουάτ και τα φραγκοστάφυλα πάνω από τη σαντιγί. Σερβίρετε αμέσως.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η μαρέγκα είναι εύθραυστη και μπορεί εύκολα να σπάσει κάτω από την πίεση της κρέμας και των φρούτων. Έτσι, για το καλύτερο αποτέλεσμα, περιμένετε λίγο πριν το σερβίρισμα για να ολοκληρώσετε τη διακόσμηση της Pavlova. Αυτό θα αποτρέψει επίσης το ενδεχόμενο να γίνει μούσκεμα κάτω από τα γαρνιτούρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα