Shakshuka
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
200 γρ. ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ
1 μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα (ή καπνιστή αν θέλεις πιο έντονο χαρακτήρα)
Λίγη ζάχαρη (μια πρέζα, προαιρετικά για την οξύτητα της ντομάτας)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο για το τελείωμα
Ψωμί για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνεις ένα μικρό, ρηχό τηγάνι – ιδανικά αντικολλητικό ή μαντεμένιο – σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις το ελαιόλαδο. Ρίχνεις
Ρίχνεις το κύμινο και την πάπρικα απευθείας στο τηγάνι και ανακατεύεις για λίγα δευτερόλεπτα ώστε να «ανοίξουν» τα αρώματά τους. Προσθέτεις αμέσως την ντομάτα, χαμηλώνεις ελαφρώς τη φωτιά και ανακατεύεις καλά. Αν η ντομάτα είναι όξινη, προσθέτεις μια μικρή πρέζα ζάχαρη. Αφήνεις τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για περίπου 8–10 λεπτά, μέχρι να δέσει, να χάσει τα πολλά υγρά της και να αποκτήσει πιο συμπυκνωμένη, σχεδόν βελούδινη υφή. Δοκιμάζεις και διορθώνεις σε αλάτι και πιπέρι.
Με ένα κουτάλι ανοίγεις προσεκτικά δύο μικρές «φωλιές» μέσα στη σάλτσα και σπας εκεί τα αυγά, προσέχοντας να μη διαλυθούν οι κρόκοι. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο ελάχιστο και σκεπάζεις το τηγάνι με καπάκι. Αφήνεις τα αυγά να μαγειρευτούν απαλά για 4–6 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια αλλά οι κρόκοι να παραμείνουν ρευστοί. Αν προτιμάς πιο ψημένο αποτέλεσμα, τα αφήνεις λίγο περισσότερο ή τα περιχύνεις ελαφρά με λίγη από τη ζεστή σάλτσα.
Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το φαγητό να «σταθεί» για ένα λεπτό. Τελειώνεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και λίγο φρέσκο πιπέρι. Σερβίρεις κατευθείαν στο τηγάνι, με ψωμί για να σπάσεις τον κρόκο και να πάρεις μαζί σάλτσα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Χρυσές Συνταγές
- Τελευταία Νέα Χρυσές Συνταγές
- Shakshuka
- Mug cake σοκολάτας
- Mug cake μπανάνας
- Burger κοτόπουλο
- Bowl με πλιγούρι, ψητά λαχανικά, παντζάρι και κρέμα αβοκάντο
- Bowl με κινόα και λαχανικά
- Πάσχα στο Cap St Georges Hotel & Resort: Η απόλυτη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα
- Φλαούνες με αναρή
- Πασχαλινά cupcakes με μαστίχα και πορτοκάλι
- Ψητός ανανάς με μέλι και λάιμ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές



