Θέατρο: Συστήνεται η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

20:56 29/10/2020 - Πηγή: Youfly

Ένα νέο συλλογικό όργανο δημιουργείται στο Θέατρο, η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου, ούτως ώστε να εξυπηρετήσει τις αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται στο χώρο.

Μεγάλη συνάντηση με στόχο την αντιμετώπιση των σοβαρών επιπτώσεων της πανδημίας στο χώρο του Θεάτρου αλλά και ενόψει της επικείμενης επιδότησης κενών θέσεων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, πραγματοποίησαν σήμερα στο Θέατρο Βέμπο θεατρικοί

παραγωγοί, που διαχειρίζονται πολλά κεντρικά και ιστορικά θέατρα της Αθήνας.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ενός νέου συλλογικού οργάνου ανθρώπων του Θεάτρου. Έτσι ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ενωσης Θεάτρου (ΠΕΘ).

Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου – Τα Θέατρα που θα εκπροσωπούν

Τα πρώτα θέατρα που θα εκπροσωπούνται από την ΠΕΘ στην Αθήνα είναι τα κάτωθι αλφαβητικά (σε παρένθεση οι χωρητικότητες τους):

ΑΘΗΝΑ (420), ΑΘΗΝΩΝ (300), ΑΚΡΟΠΟΛ (790), ΑΛΑΜΠΡΑ (438), ΑΛΜΑ (240), ΒΕΑΚΗ (573), ΒΕΜΠΟ (580), ΒΡΕΤΑΝΙΑ (570), ΔΙΑΝΑ (500), ΖΙΝΑ (353), ΗΒΗ (430), ΘΕΑΤΡΟΝ «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» (1.240), ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ (510), KAΠΠΑ (400), ΜΟΥΣΟΥΡΗ (400), ΠΑΛΛΑΣ (1.486) ΠΟΛΗ (140) ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ (180), ΧΩΡΑ (320).

Και στη Θεσσαλονίκη:

ΑΘΗΝΑΙΟΝ (400), ΑΥΛΑΙΑ (200), ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ (700), ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ (1.000)

Σύντομα θα γίνει κάλεσμα για να ενταχθούν στην Ένωση και άλλα θέατρα και θεατρικοί επιχειρηματίες, που θα πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου – Διοικητικό συμβούλιο

Προκειμένου να γίνουν άμεσα στοχευμένες κινήσεις για το Θέατρο από την Πανελλήνια Ενωση Θεάτρου, που μέχρι σήμερα γίνονταν μεμονωμένα, ορίστηκε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, έως ότου να γίνουν εκλογές, που απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος Μιμή Ντενίση
Αντιπρόεδρος Πάνος Κατσαρίδης
Γραμματέας Κώστας Σπυρόπουλος
Ταμίας Θύμιος Τάγαρης
Μέλη Κάρολος Παυλάκης, Δημήτρης Μαροσούλης, Γιαννούζος Δεμέστιχας

Πρώτο μέλημα για τη Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου (ΠΕΘ) είναι ο σωστός και δίκαιος επιμερισμός της επιδότησης κενών θέσεων στο θέατρο, καθώς και η αντιμετώπιση της κρίσης ενόψει της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για το Θέατρο στο Youfly.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Θέατρο: Συστήνεται η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα