Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στην εκκλησία της Γαλλιας. Ο 21χρονος φέρεται να ήταν στην ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στην Λαμπεντούζα

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια έφτασε στη Γαλλία πρόσφατα από τη Βόρεια Αφρική. Είχε περάσει από την Ιταλία, αναφέρουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο «Μπραχίμ», όπως διέρρευσε ότι είναι το όνομά του, ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας «εγώ τους μαχαίρωσα», ενώ έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο Pasteur, αναφέρει χαρακτηριστικά η «Le Parisien».

Μετά την επίθεση της Νίκαιας που σκότωσε τρία άτομα την Πέμπτη το πρωί – συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας

που αποκεφαλίστηκε – η έρευνα εστιάζει στην ταυτότητα του επιτιθέμενου. Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν συνελήφθη από την αστυνομία. Έλαβε ιατρική περίθαλψη επί τόπου πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του λίγα λεπτά μετά τη σύλληψή του, αποκάλυψε ότι το όνομα του ήταν «Brahim». Έπειτα έπεσε αναίσθητος. Η αστυνομία πήρε τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Σύμφωνα με την France Info έχει ηλικία 21 ετών. Μια φωτογραφία του αμέσως μετά τη σύλληψή του δείχνει έναν άντρα με πολύ νεαρή εμφάνιση. Φαίνεται τραυματισμένος ιδιαίτερα στην περιοχή του δεξιού ώμου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει η γαλλική Le Parisien, ο Μπραχίμ Αουσαουί είχε πάνω του χαρτιά από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Γεννήθηκε στην Τυνησία στις 29 Μαρτίου 1999. Έφτασε στην Λαμπεντούζα της Ιταλίας στα τέλη του Σεπτεμβρίου 2020 και τέθηκε σε καραντίνα από τις ιταλικές αρχές. Στη συνέχεια τον υποχρέωσαν να εγκαταλείψει το ιταλικό έδαφος και αφέθηκε ελεύθερος

Η Corriere della Serra, γράφει ότι ο τρομοκράτης βρισκόταν στις 9 Οκτωβρίου 2020 στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου και φωτογραφήθηκε από την αστυνομία μετά από έλεγχο ταυτότητας.

Πηγή video:  youtube

Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το πέρασμα στην «Επείγουσα επίθεση» του Σχεδίου Vigipirate σε όλες τις περιοχές. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης. Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin ζήτησε επίσης από τους αστυνομικούς στη Γαλλία να ενισχύσουν την ασφάλεια σε εκκλησίες και νεκροταφεία καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Αγίων. Στο τέλος της ημέρας, ο Πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών που αναπτύσσονται στη Γαλλία από «3.000 σε 7.000».

Πληροφορίες:  oisehebdo /  Le Parisien /  Corriere della Serra

Πηγή φωτογραφίας: oisehebdo.fr

Διαβάστε ακόμα: Στο σημείο της επίθεσης στη Νίκαια ο Γάλλος πρόεδρος. «Η Γαλλία δέχτηκε επίθεση, δεν θα κάνουμε πίσω». Στηρίζουν Μακρόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

The post Τυνήσιος ο δράστης της επίθεσης στην εκκλησία της Γαλλιας. Ο 21χρονος φέρεται να ήταν στην ομάδα μεταναστών που διασώθηκαν στην Λαμπεντούζα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα