Σοφία Λόρεν Σπάνια φωτογραφία: Μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς

21:50 5/10/2020 - Πηγή: Youfly

Μια σπάνια φωτογραφία της Σοφία Λόρεν, από τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι» μας χαρίζει ο Άρης Λουπάσης. Στη φωτογραφία η μεγάλη ηθοποιός μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς στην Ύδρα.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης μας χάρισε ακόμα ένα σπάνιο στιγμιότυπο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Αυτή τη φορά, έχουμε την τύχη και την ευκαιρία

να δούμε τη διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό, Σοφία, Λόρεν, όταν βρέθηκε στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της πασίγνωστης ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι» το 1956.

Όπως μας ενημερώνει στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία, στο σπάνιο αυτό κλικ, η Σοφία Λόρεν μαθαίνει τα βήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών, για τις ανάγκες της ταινίες, υπό την καθοδήγηση του γνωστού χορευτή και χορογράφου της εποχής, Γιάννη Φλερύ.

https://www.instagram.com/p/CF1h1WJF8-H/

Συγκεκριμένα, ο Άρης Λουπάσης, στο κείμενό του περιγράφει:

«Στις 9 Σεπτεμβρίου του 1956 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού η μεγάλη Ντίβα του Ιταλικού και παγκόσμιου κινηματογράφου Σοφία Λόρεν για τα γυρίσματα της ταινίας “Το παιδί και το δελφίνι”.

Πλήθος δημοσιογράφων και θαυμαστών την υποδέχεται με έντονο ενθουσιασμό καθώς και έξω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία” όπου θα διαμείνει με την επέμβαση της αστυνομίας να είναι απαραίτητη για να καταφέρει να φτάσει μέχρι την είσοδο του κτιρίου.

Η ταινία βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν “Boy on the dolphin”, αποτελεί την πρώτη μεγάλη Αμερικανική παραγωγή με γυρίσματα στην Ελλάδα η οποία προβάλλεται το 1957 με επιτυχία στους κινηματογράφους.

Ο συγγραφέας εμπνευσμένος από τον ήλιο και την θάλασσα καθώς διαμένει για αρκετό καιρό σε ένα από τα ελληνικά νησιά, επιλέγει στην ιστορία του έργου την Μύκονο, έπειτα όμως από παρότρυνση συντελεστή της παραγωγής τελικά επιλέγεται για την ταινία η Ύδρα η οποία μετά την παγκόσμια προβολή αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό.

Τα γυρίσματα γίνονται επίσης σε Αθήνα, Πειραιά, Μετέωρα και Επίδαυρο. Η εκρηκτική ηθοποιός απολαμβάνει τα αρχαία αξιοθέατα και την νυχτερινή διασκέδαση της πρωτεύουσας και την μαγεία της πανέμορφης Ύδρας.

Στην φωτογραφία, μαθαίνει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τον διάσημο χορευτή -χορογράφο της εποχής Γιάννη Φλερύ για τις ανάγκες του ρόλου όπου υποδύεται την Φαίδρα μια Υδραία νησιωτοπούλα.

Με την επιστροφή της στην Αθήνα από το νησί θα εκφράσει την συγκίνηση της για την αγάπη και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων. Κρατάει για πάντα στην καρδιά της τον συγκεκριμένο τόπο. Τον τόπο που αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της καριέρας της σε Ευρώπη και Αμερική. Καθώς και για την σχέση της με τον μέλλοντα σύζυγό της Ιταλό παραγωγό Κάρλο Πόντι.

Ένα μαγικό πλάσμα με ασύλληπτη ομορφιά και θηλυκότητα. Ένα μεγάλο ταλέντο στο δράμα και την κωμωδία που κατάφερε να δημιουργήσει μια τεράστια καριέρα με διεθνείς διακρίσεις. Κατέκτησε επάξια την θέση ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του παγκόσμιου σινεμά».

Σοφία Λόρεν Το παιδί και το δελφίνι

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Φαίδρα μια νεαρή Υδραία σφουγγαρού κάνοντας μια κατάδυση στον βυθό της Ύδρας ανακαλύπτει εντελώς τυχαία ένα αρχαίο άγαλμα. Ένα άγαλμα που απεικονίζει ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι. Η Φαίδρα εκμυστηρεύεται την ανακάλυψη αυτή στον Αλβανό σύντροφό της, Ριφ και στον Άγγλο γιατρό του νησιού, τον Δρ. Χόκινς. Ο Δρ. Χόκινς ταξιδεύοντας στην Δήλο ανακαλύπτει ότι η κατασκευή του πολύτιμου αγάλματος αυτού ανάγεται στην περίοδο της ρωμαϊκής κατοχής. Επίσης ότι θεωρείται πως έχει μαγικές ιδιότητες.

Η ταινία αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στο ελλαδικό χώρο. Καθώς και την πρώτη ταινία που γυρίστηκε σε Cinemascope 55. Εκτός από την Ιταλίδα ηθοποιό, στην ταινία συμμετέχουν ακόμα οι Άλαν Λαντ και Κλίφτον Γουέμπ.

Όπως θυμάστε οι περισσότεροι, στο φιλμ ακούγεται το πασίγνωστο τραγούδι
«Τι ‘ναι αυτό που το λένε αγάπη», των Τάκη Μωράκη (μουσική) και Δανάης Στρατηγοπούλου (στίχοι).

Η Σοφία Λόρεν ήταν αυτή που επέλεξε να πει το συγκεκριμένο κομμάτι και να το τραγουδήσει μάλιστα στα ελληνικά. Στην κιθάρα τη συνόδευε ο Τόνυ Μαρούδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τραγούδι μεταφράστηκε σε αρκετές γλώσσες.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Σοφία Λόρεν Σπάνια φωτογραφία: Μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα