Σχήματα τοπίου: Διαδυκτιακή έκθεση ζωγραφικής – Αθανάσιος Βακιρτζής

17:30 5/10/2020 - Πηγή: Youfly

Σχήματα τοπίου: Διαδυκτιακή έκθεση ζωγραφικής – Ο Αθανάσιος Βακιρτζής έχει ως αφετηρία αυτής της έκθεσης την ανάγκη του να μιλήσει για κάποια θέματα αισθητικής στην ζωγραφική.

Η εικόνα ενός δέντρου ή ενός βράχου. Το δέντρο έχει την μορφή του από τις διάφορες ανάγκες ζωτικής λειτουργίας. Και παράλληλα και την αισθητική του εικόνα που είναι προκαθορισμένη. Ο βράχος έχει μια εικόνα που προέρχεται από τυχαία φυσικά συμβάντα και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Η αισθητική του ή προέρχεται από ητον λόγο ότι είναι σημείο ενός γενικότερα αισθητικού τοπίου ή έχει μια τυχαία

αυτόνομη ανεικονικη παρουσία που σχετίζεται με τα υλικά που τον απαρτίζουν, τίς διαβρώσεις που έχει υποστεί, κ.α .

Σε μια περίπτωση που ο βράχος ή το δέντρο μεταφερθούν σε διαφορετικό περιβάλλον
πχ στην αίθουσα ενός μουσείου δεν θα αποκτήσουν αυτόματα τον τίτλο του έργου τέχνης αλλά ίσως η πράξη του καλλιτέχνη θεωρηθεί ως τέχνη .

Ενώ εάν μεταφερθούν σε ένα ακατάστατο δωμάτιο ούτε η πράξη θα δώσει την σημασία της τέχνης και απλά θα είναι η υπέρτατη ακαταστασία σε ένα χώρο που ήδη υπέφερε. Τότε θα έχουμε την πλήρη καταστροφή.

Σημασία δεν έχει στο τέλος το αν μεταφερθεί στην ζωγραφική η εικόνα ενός αισθητικού τοπίου, ότι θα είναι και σίγουρα το αποτέλεσμα τέχνη. Μπορεί να είναι και απλά μια διακόσμηση ή ένα τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και με μια ιδέα.

Το βάρος πέφτει στον ίδιο τον καλλιτέχνη. Και στο πώς θα είναι φιλτραρισμένο από την καλλιτεχνική του φύση.

Σχήματα τοπίου: Διαδυκτιακή έκθεση ζωγραφικής – Ο Αθανάσιος Βακιρτζής

Ολοκληρωμένη η έκθεση από 10 Οκτωβρίου 2020

Πληροφορίες [email protected]

Σχήματα τοπίου

η έκθεση εδώ

http://enart2.blogspot.com

The post Σχήματα τοπίου: Διαδυκτιακή έκθεση ζωγραφικής – Αθανάσιος Βακιρτζής appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα