Η Τέλεια Απόδραση: Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το νέο τηλεπαιχνίδι

14:51 26/4/2021 - Πηγή: Youfly

Ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης γράφει την κριτική του για το νέο τηλεπαιχνίδι στον Alpha, Η Τέλεια Απόδραση, με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο. Δείτε αναλυτικά παρακάτω!

Όταν ήμουν πολύ μικρός, υπήρχε στην νεαρή τότε ελληνική τηλεόραση ο Ντένις ο Τρομερός, ο γνωστός ήρωας σε τηλεοπτική διασκευή με εβδομαδιαία επεισόδια. Σε αυτά τα επεισόδια, λοιπόν, θυμάμαι ο μικρός και άτακτος Ντένις κερδίζει ένα βραβείο, ας πούμε, που είναι

να μπει σε ένα σούπερ μάρκετ με ένα καροτσάκι και να πάρει όσα πράγματα μπορεί σε μία συγκεκριμένη ώρα.  Ο Ντένις, λοιπόν, καταφέρνει να πάρει τόσα πολλά πράγματα και είναι αστείο που κάποια στιγμή σπρώχνει ένα καρότσι με ένα βουνό πράγματα μέσα, ενώ αυτός είναι τόσο μικρούλης με τα μικρά χεράκια του να κρατούν το μεγάλο χερούλι του καροτσιού. Αυτό ακριβώς μου θύμισε το καινούργιο τηλεπαιχνίδι που παρουσιάζει στον Alpha ο Χρήστος Φερεντίνος και έχει τίτλο Η Τέλεια Απόδραση…

Το όλο κόνσεπτ με τα δώρα που είναι στοιβαγμένα σε αυτό το μεγάλο διαφανές κουτί και ανάλογα με το πώς απαντάνε έχουν συγκεκριμένο χρόνο να τρέξουν να προλάβουν να πάρουν ό,τι μπορούν, πριν κλείσει η πόρτα.  Ο τρόπος που δίνεται από το τελικό αποτέλεσμα της εκπομπής και το μόνο που μου έβγαλε πραγματικά, σαν τηλεθεατής, είναι μία χαρά και μια διάθεση παιδικής αθωότητας.

Χωρίς καμία διάθεση φαταουλισμού, χυδαιότητας και προστυχιάς που βγάζουν πολλές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση. Σε αυτό βέβαια το τελικό αποτέλεσμα που σε διασκεδάζει – και γιατί όχι σου ανοίγει την καρδιά – ασφαλώς παίζουν ρόλο δύο πράγματα.

Κριτική για την εικόνα που έχει η Τέλεια Απόδραση

Πρώτα πρώτα, η εικόνα της εκπομπής. Με τη λέξη εικόνα εννοώ τη διεύθυνση φωτογραφίας σε συνδυασμό με το σκηνογραφικό διάκοσμο, που δεν είναι μόνο τα σκηνικά – στην ουσία δεν είναι ούτε πολλά ούτε σημαντικά – αλλά ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί τα πράγματα μπροστά στον φακό. Είναι η χρωματική αρμονία τους που δεν βασίζεται στην υψηλή αισθητική, αλλά στην χρωματική χαρά ενός, ας πούμε, καταστήματος παιχνιδιών. Έντονα χρώματα, έντονα φωτογραφισμένα, πολλά αντικείμενα μικρά και μεγάλα, ενώ ο κόσμος που κινείται δίνει τη χαρά του «κάτι θέλω να κερδίσω», χωρίς όμως να βγάζει του θέλω να τα φάω όλα.

Όμως, η εκπομπή μού φαίνεται πώς έχει πολύ προσεγμένη παραγωγή, η οποία στηρίζει το χαριτωμένο κόνσεπτ της, όπως όλες οι ανάλογες στην παγκόσμια τηλεόραση, και βασίζει πολλά στον παρουσιαστή της.

Ο Χρήστος Φερεντίνος, όχι ο «σταρ», αλλά το «φιλαράκι»

Ο Χρήστος Φερεντίνος είναι μακράν ο καλύτερος παρουσιαστής παιχνιδιών… Ο καλύτερος παρουσιαστής γενικά, που δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά χωρίς να παριστάνει ότι κάνει κάποια άλλη δουλειά, όπως κάνουν οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους. Ο Χρήστος Φερεντίνος είναι παρουσιαστής, δεν είναι ούτε μοντέλο που κάνει τον παρουσιαστή, ούτε καλλιτέχνης που παρενθετικά κάνει τον παρουσιαστή, ούτε δημοσιογράφος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και ο καλύτερος. Γιατί δεν έχει ανάγκη ούτε να κρύψει, ούτε να αλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του για να φανεί κάτι καλύτερα.

Γι’ αυτό και βγάζει όχι τον «σταρ», αλλά το «φιλαράκι» του διαγωνιζόμενου που προσπαθεί να τον βοηθήσει και συμπάσχει και μαζί του. Γι’ αυτό τον αγαπάει ο κόσμος.

Ένας φίλος με τον οποίο μιλούσαμε για την πρώτη εκπομπή Η Τέλεια Απόδραση παρατήρησε ότι θέλει λίγο παραπάνω «δέσιμο»… Ναι, μπορεί, αλλά έτσι κι αλλιώς με τα χρώματα, με τη διάθεση, με τον κόσμο και με τον Φερεντίνο, εγώ την χάρηκα. Άλλωστε, νομίζω πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα δέσουν οι συντελεστές εκπομπή με εκπομπή και θα γίνει καλύτερη…

Αυτή ήταν η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για την Τέλεια Απόδραση με τον Χρήστο Φερεντίνο στον Alpha!

Δείτε επίσης: 

Η Τέλεια Απόδραση: Σάρωσε σε τηλεθέαση & Twitter η πρεμιέρα ΦερεντίνουΑποκλειστικές φωτογραφίες από την πρεμιέρα “Η Τέλεια Απόδραση”

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

The post Η Τέλεια Απόδραση: Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για το νέο τηλεπαιχνίδι appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα