Masterchef 5: Τραγωδία η πρώτη ομαδική – Τα σχόλια του Κοντιζά

12:37 18/2/2021 - Πηγή: Youfly

Μαγειρικός πόλεμος ξέσπασε χθες το βράδυ στην κουζίνα του Masterchef 5, στην πρώτη ομαδική δοκιμασία . Και το χεράκι τους για πρώτη φορά έβαλαν οι τρεις κριτές καθώς με τους νέους κανόνες που ανακοίνωσαν στους επίδοξους μάγειρες, κατάφεραν να τους αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Όταν ο Κοντιζάς είχε πει ότι φέτος τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, είχε γνώση των όσων τελικά ξεκινήσαμε να βλέπουμε από χθες στο Star. Το πλεονέκτημα του Νίκου Σκορδάκη, που είχε κερδίσει τη χρυσή κάρτα και το τεστ

δημιουργικότητας της εβδομάδας, του έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξει τα μέλη της ομάδας του.

Η έκπληξη των κριτών σε αυτό το σημείο, είναι ότι με τους συγκεκριμένους μάγειρες-συμπαίκτες θα πορεύονται ως ομάδα μέχρι το τέλος το παιχνιδιού. Τελικά, ο ίδιος μετά από κάποιες αλλαγές που έκανε κατέληξε στην ομάδα του, επιλέγοντας πρόσωπα με τα οποία έχει έρθει πιο κοντά μέσα στο σπίτι και εκτιμά ως μάγειρες.

Οι αρχηγοί στην πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef 5

Στη συνέχεια ο Νίκος έχοντας το πλεονέκτημα του νικητή της εβδομάδος όρισε τον αντίπαλο αρχηγό των κόκκινων, τον Ιωάννη. Εκείνος δέχθηκε το challenge επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο Νίκος λειτούργησε με στρατηγική ως προς την επιλογή συμπαικτών.

Σκοπός της δοκιμασίας ήταν φανεί ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας, χωρίς να κουνήσει καν με το δακτυλάκι του. Αρχικά ο Νίκος είπε ότι θα κρατήσει αυτός τα ηνία της μπλε ομάδας του, ωστόσο όταν ο Κοντιζάς του είπε ότι ο αρχηγός δεν θα μαγειρεύει αλλά θα κατευθύνει επέλεξε τον Αλέξανδρο Ακριτίδη. Αντιθέτως ο Ιωάννης κράτησε για τον εαυτό του την αρχηγία.

Συγκεκριμένα ο Κοντιζάς τους ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να ετοιμάσουν πιάτα με κρέας, ψάρι και γλυκό. Ο κάθε αρχηγός θα ορίσει τρεις υπαρχηγούς, έναν για κάθε κατηγορία πιάτο. Το κάθε πρωτότυπο πιάτο θα το μαγειρέψει ο υπαρχηγός και το κάθε αντίγραφο θα το μαγειρέψει η υπόλοιπη ομάδα. Οι υπόλοιποι παίκτες θα αλλάζουν θέση κάθε 10 λεπτά. Και όλα αυτά σε 80 λεπτά! “Masterchef λέμε και κλαίμε” σχολίασε ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Η δοκιμασία δεν κύλησε σε απόλυτα ήρεμο περιβάλλον, καθώς ορισμένοι παίκτες δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στη μαγειρική πρόκληση. Ο Ιωάννης ως αρχηγός της κόκκινης ομάδας, αν κα στενός φίλος του Διονύση, του έβαλε τις φωνές. «Βάλε το κρέας μέσα στον φούρνο με ένα ταψί» είπε σε έντονο ύφος ο αρχηγός. Το γεγονός άφησε άφωνο το Διονύση, που έμεινε να τον κοιτά απορημένος.

Για κατρακύλα έκανε λόγο ο Κοντιζάς

Παρόντες στο συγκεκριμένοι σκηνικό ήταν και οι οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν πίσω από τις κάμερες. Στο σημείο εκείνο ρώτησαν τον Ιωάννη τι έγινε με το πιάτο. Εκείνος όντας σε μεγάλη νευρικότητα και ενώ απάνταγε στις ερωτήσεις τους, στη συνέχεια απευθυνόμενος στον συμπαίκτη του είπε: «Να τελειώσω λίγο με τους δημοσιογράφους που μου έχουν ζαλίσει τον έρωτα». Φυσικά, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινίσεις για την ιδιαίτερη απάντησή του, ωστόσο ο Ιωάννης αποχώρησε επιδεικτικά.

Μπορεί εμφανισιακά το πιάτο με το ψάρι των μπλε να εντυπωσίασε τους κριτές, ωστόσο τη στιγμή της δοκιμής, σάστισαν με το αποτέλεσμα.

Φαινομενικά τα δύο πιάτα, πρωτότυπα και αντιγραφής, έδειχναν άρτια. Ωστόσο, όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς έβαλε την πρώτη μπουκιά στο στόμα διαπίστωσε ότι το ψάρι ήταν… ωμό! «Αυτό είναι ωμό… ωμό. Δεν κόβεται!», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς. Με την άποψη αυτή συμφώνησαν και ο Πάνος Ιωαννίδης με το Λεωνίδα Κουτσόπουλο. «Είναι αδιανόητο» είπε ο Κοντιζάς εμφανώς απογοητευμένος. Ωμά όμως βρήκε τα χτένια της κόκκινης ομάδας και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ενώ σε ότι αφορά τα γλυκά οι κριτές δεν βρήκαν ολοκληρωμένες γεύσεις.

Δείτε ακόμα:

MasterChef 5: Το Twitter ανέδειξε το απόλυτο είδωλοMasterChef 5: Βγαίνουν τα μαχαίρια στην ομαδική δοκιμασία

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post Masterchef 5: Τραγωδία η πρώτη ομαδική – Τα σχόλια του Κοντιζά appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα