MasterChef 5 – Spoiler: Αυτή η ομάδα κερδίζει την πρώτη δοκιμασία

12:11 19/2/2021 - Πηγή: Youfly

Η πρώτη μαγειρική ετυμηγορία στο φετινό Masterchef 5 είναι γεγονός. Οι τρεις κριτές κοιτάζουν στα μάτια τους 23 παίκτες και ζητούν εξηγήσεις για το ωμό ψάρι, για τη στάση των αρχηγών και τα πιάτα που δοκίμασαν. Ποια ομάδα όμως κερδίζει την πρώτη ομαδική δοκιμασία του MasterChef 5 και είναι έτοιμη να απολαύσει γεύμα από τα χεράκια του Γιάννη Αποστολάκη;

Η πρώτη ομαδική δοκιμασία έλαβε τέλος με επεισοδιακό τρόπο και αρκετά… γαλλικά. Το αποψινό όμως τετ-α-τετ ανάμεσα σε κριτές και παίκτες αλλάζει τις ισορροπίες και δημιουργεί κλίμα έντασης εκατέρωθεν. Μία ομάδα πάει στο ντάκο και η

άλλη σπίτι.

Έξαλλοι οι κριτές με τα πιάτα μπλε και κόκκινων

Κοντιζάς, Ιωαννίδης και Κουτσόπουλος δηλώνουν απογοητευμένοι από τη μπλε ομάδα και το πιάτο με το ωμό ψάρι, το οποίο μαγείρεψε ο νικητής του τεστ δημιουργικότητας και κάτοχος της χρυσής κάρτας, Νίκος Σκορδάκης. Την ίδια στιγμή επισύρουν λάθη και ευθύνες και στα πιάτα των κόκκινων. Ο αρχηγός, Ιωάννης Αυλωνίτης αποφεύγει ν’ αναλάβει ευθύνες, κάνοντας έξαλλους τους συμπαίκτες του, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν την αλαζονική συμπεριφορά του.

Ειδικά αυτό που δημιουργεί αλγεινή εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο αρχηγός που δεν μαγείρεψε αλλά επόπτευε τις παρασκευές με συνταγές κυρίως δικές του δεν υπερασπίζεται την προσπάθεια των μελών της ομάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία έντασης μεταξύ των παικτών, ακόμα και ανάμεσα στο παρεάκι που μετέχει ο Ιωάννης. Δηλαδή ανάμεσα στη Μαρίνα, το Διονύση και τον Πάνο.

Ποια ομάδα νικάει στην πρώτη ομαδική δοκιμασία σήμερα (19/2)

Οι κριτές στο πρώτο crash test μπλε και κόκκινων είναι αμείλικτοι. Κυνηγούν τη γεύση, βαθμολογούν τη δημιουργικότητα, απαιτούν ωραία και ευπαρουσίαστα πιάτα. Δεν συγχωρούν λάθη, απροσεξίες, έλλειψη φαντασίας και βασικών γνώσεων μαγειρικής. Θέλουν πιάτα υψηλού γαστρονομικού επιπέδου. Και σε αυτήν την πρώτη δοκιμασία οι μπλε κερδίζουν καθώς αποδεικνύεται ότι δούλεψαν καλύτερα, έφεραν ωραίες γεύσεις στο τραπέζι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έκαναν λάθη. Απλώς εν προκειμένω τα λάθη της κόκκινης ομάδας είναι περισσότερα και πιο σημαντικά.

Η μπλέ ομάδα λοιπόν, με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπό των παικτών της, κερδίζει και πανηγυρίζει την πρώτη νίκη σε ομαδική δοκιμασία του Masterchef 5, δεν εφησυχάζται όμως γιατί ο αντίπαλος είναι δυνατός. Γι’ αυτό και αρχίζουν να μελετούν πιο οργανωμένα πλέον τα επόμενά τους βήματα. Σε αυτή τη φάση θα έχουν όμως και μία βοήθεια. Θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν όλα τα μυστικά του Masterchef από ένα πρώην παίκτη και νυν μέντορα του διαγωνισμού, το Γιάννη Αποστολάκη.

Ο γνωστός σεφ «εισβάλλει» στο σπίτι όπου διαμένουν οι 23 παίκτες. Φοράει την ποδιά του και τους ετοιμάζει κρέας στο φούρνο με λαχανικά για να τους υποδεχθεί. Η πρώτη συνάντηση θα έχει μπόλικο αλάτι και πιπέρι, καθώς οι κόκκινοι κάνουν τον απολογισμό τους, εντοπίζουν τους πιο αδύναμους στην ομάδα τους και κρίνουν αυστηρά την απέναντι ομάδα.

Δείτε το trailer για το αποψινό επεισόδιο του MasterChef 5:

Δείτε επίσης:

MasterChef 5: Κατηγορίες, απόδοση ευθυνών και το θρίλερ ασυλίαςMasterChef 5: Οι κουτάλες παίρνουν φωτιά με 2 νέες μέρες προβολής

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com.

The post MasterChef 5 – Spoiler: Αυτή η ομάδα κερδίζει την πρώτη δοκιμασία appeared first on Youfly.

Keywords
Τυχαία Θέματα