Μέτρα και ρυθμίσεις σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Χώρους Εργασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού – Ειδικά μέτρα εντός Περιφέρειας Αττικής

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2, η κυβέρνηση προχώρησε στην λήψη μέτρων που τίθενται σε ισχύ από 2/10/2020 σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους εργασίας, δημόσιους και ιδιωτικούς τόσο εντός Περιφέρειας Αττικής, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ – ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣΈως τις 12/10/2020, η εξυπηρέτηση των πολιτών στις Υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα, θα γίνεται με την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας , τόσο από τον πολίτη όσο και από τους υπαλλήλους, καθώς και με την τήρηση ελάχιστης απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου. Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι σε πλήρη λειτουργία και η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.Αναφορικά με την εξυπηρέτηση δικηγόρων σε δημόσιες υπηρεσίες, δεν απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού και αρκεί η επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας για την είσοδό τους, κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό. Ισχύει όμως, ομοίως με το λοιπό κοινό, υποχρεωτικά η τήρηση ελάχιστης απόστασης (1,5 μέτρου) και η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

2. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στο Νομό Αττικής, ειδικά για τις υπηρεσίες που εδρεύουν εντός Περιφέρειας Αττικής ισχύουν τα ακόλουθα:

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΥ/ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έως τις 12/10/2020, η εξυπηρέτηση κοινού στις Δημόσιες υπηρεσίες θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, και μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 16.00 για όσες υπηρεσίες το ωράριο λήγει μέχρις τις 15.00Οι δικηγόροι επίσης εξυπηρετούνται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε κάθε περίπτωση όμως, οι Υπηρεσίες κατά τον καθορισμό ραντεβού θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτησή τους. Εάν οι δικηγόροι προσέρχονται στις Δημόσιες Υπηρεσίες χωρίς ραντεβού, θα εξυπηρετούνται, εφόσον διασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση και δεν υπάρχει συνωστισμός.

ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ

Έως τις 12/10/2020, σε κάθε είδους χώρο εργασίας, δημόσιο ή ιδιωτικό, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας, με εξαίρεση όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο, χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

ΠΑΡΟΧΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΆΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΡΑΡΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ειδικά για τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής, από τη Δευτέρα 05.10.2020 έως και τη Δευτέρα 12.10.2020, εξακολουθούν να ισχύουν τα κάτωθι:

1) Η υποχρεωτική παροχή εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40%

2) Εξακολουθούν και ισχύουν τα προβλεπόμενα για τα τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων (7π.μ-15.00, 8.00π.μ.-16.00 και 9.00π.μ.-17.00) ή και για την εργασία σε βάρδιες, ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο λειτουργίας κάθε δημόσιας υπηρεσίας.

3. ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού SARS-COV-2, μπορεί να επιβληθεί ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους οργανικών μονάδων μιας δημόσιας υπηρεσίας ή του συνόλου αυτών Επισημαίνεται ότι, εφόσον υπάρξει αναστολή, θα πρέπει ρητά να διασφαλίζεται η ενημέρωση των πολιτών για το χρόνο αναστολής λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του οικείου φορέα, καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο (π.χ. η τοιχοκόλληση σχετικής ανακοίνωσης).

The post Μέτρα και ρυθμίσεις σε Δημόσιους και Ιδιωτικούς Χώρους Εργασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού - Ειδικά μέτρα εντός Περιφέρειας Αττικής first appeared on CoVid19.gov.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα