Βιτριολικός Ερντογάν! «Θα συνεχίσουμε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο με τη Λιβύη»

Ο Σουλτάνος απειλεί για άλλη μια φορά να βάλει μπουρλότο στην Μεσόγειο!

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Φάγιεζ αλ Σάρατζ, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Λιβύη για περαιτέρω έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο:

«Συμφωνήσαμε με τη Λιβύη να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στην περιοχή της ευθύνης της, σε τομείς όπως οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις, ώστε να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του δικαίου και εκείνων που έχουν δίκιο», δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε άμεση στήριξη προς την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ενώ σημείωσε ότι μόνο με πολιτικά μέσα θα επιλυθεί η σύγκρουση.

Στο στόχαστρο του Σουλτάνου, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο χαρακτήρισε ως εμπόδιο για την ειρήνη στη Λιβύη αλλά και όλες τις χώρες που τον στηρίζουν όπως η Ρωσία, η Γαλλία, η Αίγυπτος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Φάγιεζ αλ Σάρατζ δήλωσε αποφασισμένος να θέσει τη χώρα υπό έλεγχο και αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Χαλίφα Χάφταρ  κατά την επανεκκίνηση διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ.

Βιτριολικός Ερντογάν! «Θα συνεχίσουμε γεωτρήσεις στη Μεσόγειο με τη Λιβύη» - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα