Βασίλης Μπισμπίκης: Δίωξη για πλημμέλημα για το τροχαίο στη Φιλοθέη
Λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι βγήκε από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο Βασίλης Μπισμπίκης.
Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης οδηγού σε υποχρεώσεις του άρθρου 47 του ΚΟΚ που αφορά την εγκατάλειψη οχημάτων.
Δείτε φωτογραφίες:
Δίκη στο Αυτόφωρο του ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη, Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025. Ο ηθοποιός, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, τα ξημερώματα του Σαββάτου(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Ο ηθοποιός παραπέμφθηκε προκειμένου να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Δείτε βίντεο:
Με χειροπέδες στην ΕυελπίδωνO ηθοποιός πέρασε, φορώντας χειροπέδες, την πόρτα των δικαστηρίων περίπου στις 11.30 τπ πρωί.
Την Κυριακή πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς όπου και συνελήφθη καθώς πλέον με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ο νόμος προβλέπει κράτηση του δράστη.
Ο ηθοποιός κρατήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Βορειοανατολικής Αττικής στην Κηφισιά και από εκεί μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Δευτέρας.
Δημογλίδου για Μπισμπίκη: «Τον κάλεσε η ΕΛΑΣ, δεν είχε ενημερώσει»
Στην υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό αναφέρθηκε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου και αποκάλυψε πως ο ηθοποιός δεν πήρε τηλέφωνο στην Αστυνομία αλλά στελέχη τον κάλεσαν!
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI είπε πως η Αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες από οδηγούς που διαπίστωσαν τις υλικές ζημιές στα οχήματά τους χωρίς να γνωρίζουν τι είχε συμβεί. Ο Βασίλης Μπισμπίκης ενημερώθκε τηλεφωνικά και πήγε μόνος του στο ΑΤ.
«Ξεκίνησαν οι έρευνες από την Τροχαία ΒΑ Αττικής, διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά την Κυριακή το μεσημέρι από την Αστυνομία, και προσήλθε μόνος του στην αρμόδια υπηρεσία».
Και συνέχισε:
«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, δεν φαίνεται να έχει ενημερώσει με κάποιον τρόπο είτε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων είτε την Αστυνομία. Είναι κάτι που ερευνάται. Με βάση το νέο ΚΟΚ ο οδηγός συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία. Έχουμε και άσκηση ποινικής δίωξης με βάση το νέο Άρθρο 290Α – δεν υπάρχει μόνο η αστική ευθύνη της αποζημίωσης των υπόλοιπων οδηγών, αλλά συλλαμβάνεται και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα πέρα από τις διοικητικές κυρώσεις» σημείωσε.
Σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις είπε πως δεν είχε νόημα καθώς είχαν περάσει 24 ώρες και δεν θα μπορούσε να διαπιστωθεί τίποτα.
«Ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, δέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης και οδηγός του οχήματος όταν προκλήθηκαν οι ζημιές. Ενημερώθηκε ότι πρέπει να συλληφθεί και να ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία, ενώ φυσικά ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, καθώς είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά έχουμε την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας. Αν ο οδηγός ενημερώσει μέσα σε ένα 24ωρο την Αστυνομία, είναι διαφορετικά τα πράγματα και το χειρίζεται διαφορετικά και η Δικαιοσύνη. Εδώ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά ότι ο οδηγός ενημερώθηκε από την Αστυνομία», τόνισε.
«Δεν έχει αναφερθεί για ποιον λόγο εγκατέλειψε το σημείο. Για κάποιον λόγο έχασε τον έλεγχο και προκάλεσε φθορές σε οχήματα και σε μια συγκεκριμένη οικία. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και μπορεί να του επιβληθεί ποινή έως και 3 έτη φυλάκισης, οπότε πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν ισχύει πλέον αυτό που ίσχυε» κατέληξε η κ. Δημογλίδου.
Δείτε επίσης:
Βασίλης Μπισμπίκης: Οι αποκαλύψεις Μικρούτσικου και Αρναούτογλου – «Πίνει! Είναι ασθενής»«Έκανα μ@λ@κ@@»: Τι είπε ο Βασίλης Μπισμπίκης στη Δέσποινα Βανδή μετά το τροχαίοΔούσης για Μπισμπίκη: «Πρέπει να είσαι εντελώς κτήνος…»Διαβάστε περισσότερα Βασίλης Μπισμπίκης: Δίωξη για πλημμέλημα για το τροχαίο στη Φιλοθέη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βασίλης Μπισμπίκης: Αναγνώριση και δίκη στο αυτόφωρο
- Απεργία 1η Οκτωβρίου - ΜΜΜ: Τι ισχύει για μετρό, ηλεκτρικό και λεωφορεία - Tι θα γίνει με τα ταξί
- «Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια» - Απόψε στις 22:00 ο Πειραιάς ντύνεται στα μαύρα και αποχαιρετά τον Στράτο Καπετανάκο !
- Θέλτα - ΠΑΟΚ: Ποια μέρα παίζουν - Το κανάλι που δείχνει τον αγώνα
- ΗΠΑ: Σκότωσε και διαμέλισε τη σύζυγό του επειδή δεν κατάφερε να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης
- Πόθεν Έσχες: Ο πολιτικός με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα εισοδήματα - Ποιοι είδαν μεγάλες αυξήσεις
- «Διεθνής Ματιά» – Από την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο με τον Πολυδεύκη Παπαδόπουλο
- Ποινική δίωξη στον Βασίλη Μπισμπίκη για το τροχαίο στη Φιλοθέη – Παραπέμφθηκε για δίκη στο αυτόφωρο
- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΔ MARKETING ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ 4 ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (9ΕΕΗ465Θ1Ε-ΜΜΓ)
- Απεργία 1 Οκτωβρίου: Ποιοι απεργούν – Τι ισχύει με ΜΜΜ, σχολεία, εργαζόμενους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις newsbreak
- Ποια Ελλάδα να υπερασπιστούν;
- Πότε γυρνάμε τους δείκτες των ρολογιών – Γιατί αλλάζει η ώρα
- Διπλασιάστηκαν τα εισοδήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Αναλυτικά το πόθεν έσχες
- Η Γαλλία βάζει τους πλούσιους στο στόχαστρο: Φόρος πλούτου για να σωθεί ο προϋπολογισμός
- Γιώργος Παπανδρέου: Δεν δήλωσε το δάνειο που αγόρασε σπίτι;
- Πέτρος Μάνταλος, ο άνθρωπος που τα… είδε (και τα έζησε) όλα στην ΑΕΚ
- AI chips και εθνική στρατηγική: Η Huawei οδηγεί την Κίνα στην τεχνολογική ανεξαρτησία
- Η Ρωσία μπαίνει σε πλεόνασμα στρατιωτικού εξοπλισμού και drones
- Το πόθεν έσχες του Νικήτα Κακλαμάνη – Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ντίνος Βγενόπουλος
- Τελευταία Νέα newsbreak
- Βασίλης Μπισμπίκης: Δίωξη για πλημμέλημα για το τροχαίο στη Φιλοθέη
- Η Ρωσία μπαίνει σε πλεόνασμα στρατιωτικού εξοπλισμού και drones
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Ντίνος Βγενόπουλος
- Απεργία 1η Οκτωβρίου: Συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος – Ποιοι συμμετέχουν
- Πέτρος Μάνταλος, ο άνθρωπος που τα… είδε (και τα έζησε) όλα στην ΑΕΚ
- Διπλασιάστηκαν τα εισοδήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Αναλυτικά το πόθεν έσχες
- Ποια Ελλάδα να υπερασπιστούν;
- Δώρα ζωής από 63χρονη μετά τον θάνατό της!
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κασσελάκης - Μακμπέθ: Το πόθεν έσχες τους για το 2023, ποια τα εισοδήματά τους
- Το Πόθεν Έσχες του Αλέξη Τσίπρα: 37.500 ευρώ από «βραβεία ειρήνης»
- ΤτΕ: Ποιες τράπεζες θεωρεί συστημικές
- Πόθεν έσχες: Οι πλουσιότεροι, οι «δραστήριοι» και οι φτωχοί του ελληνικού κοινοβουλίου
- Πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για ομογενείς μαθητές και ελληνόφωνους φοιτητές του εξωτερικού
- Μυστήριο η μεγάλη νύχτα των στρατηγών – Γιατί μαζεύονται 800 αμερικανοί επιτελείς στη Βιρτζίνια
- Ποινική δίωξη στον Βασίλη Μπισμπίκη για το τροχαίο στη Φιλοθέη – Παραπέμφθηκε για δίκη στο αυτόφωρο
- Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου για τα έτη 2024 και 2023
- Νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνου
- Πεντάγωνο: Θέλει διπλάσια παραγωγή πυραύλων για ενδεχόμενη σύγκρουση με Κίνα



