Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί: «Επικίνδυνη για το γυναικείο στήθος η κατ’ οίκον γυμναστική… χωρίς σουτιέν»!

Η γυμναστική με όρους καραντίνας φαίνεται να βλάπτει σοβαρά το γυναικείο στήθος, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι, ακόμα και ένα 20άλεπτο τρέξιμο στο διάδρομο χωρίς σουτιέν, μπορεί να προκαλέσει… μη αναστρέψιμη βλάβη στους ιστούς του!

Σύμφωνα με την «Daily Mail», ειδικοί μεγάλης εταιρίας αθλητικών σουτιέν υποστηρίζουν ότι, όσες γυναίκες αρχίζουν τώρα, υπό καθεστώς καραντίνας, να τρέχουν, είναι πέντε φορές πιο επιρρεπείς σε τραυματισμό, αν δεν έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα, καθώς κινδυνεύουν με χαλάρωση των μαστών τους, κακή στάση του σώματος και πόνους στη μέση.

Εξήγησαν ότι, ακόμα και 20 λεπτά τζόγκινγκ χωρίς σουτιέν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά, αφού οι μαστοί μπορούν να μετακινηθούν έως και 14 εκατοστά πάνω-κάτω, κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. «Το να μη φοράει μια γυναίκα αθλητικό σουτιέν ή να φοράει κάποιο που δεν εφαρμόζει καλά, είναι πραγματικός κίνδυνος. Η μη προστασία των μαστών μας, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα πόνου αργότερα», προειδοποιεί και η γυμνάστρια Τσάρλι Ράιτ.

«Ένα καλό σουτιέν θα μας βοηθήσει να θωρακιστούμε απέναντι στη βαρύτητα, που έχει την τάση να μας τραβάει προς τα κάτω και ασκεί μεγαλύτερη πίεση τους μυς της πλάτης μας, που προσπαθούν να μας κρατήσουν όρθιες. Επίσης, θωρακίζει τον ιστό του στήθους μας από την επαναλαμβανόμενη πίεση που δέχεται από τον ρυθμό του τρεξίματος», συμβουλεύει η Χάνα Γουίλιαμς, Βρετανίδα οστεοπαθητικός.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί: «Επικίνδυνη για το γυναικείο στήθος η κατ’ οίκον γυμναστική… χωρίς σουτιέν»! via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα