Το ντόμινο στις θέσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων μετά τις «λειτουργικές βελτιώσεις»

Πολλές φορές οι αλλαγές σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων θα πρέπει να αξιολογούνται πιο σημαντικά ακόμη και από τις αλλαγές Υπουργών και Υφυπουργών, αφού εντός των Υπουργείων ο ρόλος τους είναι κομβικός.

Ο μίνι ανασχηματισμός της Κυβέρνησης αλλά και το ξεκίνημα της προσπάθειας για την υλοποίηση της στρατηγικής για την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάπτυξης έφεραν ανακατατάξεις στις θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Ανάπτυξης, λόγω και της αναβάθμισης του κ. Παπαθανάση, υπάρχουν οι εξής αλλαγές:

Νέος
γενικός γραμματέας Βιομηχανίας αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κυριακού, αντικαθιστώντας τον Πελοπίδα Καλλίρη. Ο κ. Κυριακού έχει διδακτορικό στις οικονομικές σπουδές. Από τον Ιούλιο του 2019 παρείχε ως άμισθος ειδικός σύμβουλος τις υπηρεσίες του στην προεδρία της κυβέρνησης για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου όσον αφορά τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της ελληνικής οικονομίας, τον προγραμματισμό και την αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Επενδυτικών Ταμείων, την εξέλιξη του κυβερνητικού έργου στους τομείς καινοτομίας, τεχνολογικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα συγκεκριμένα θέματα. Στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος του ΙΒΕΠΕ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣΕΒ κ.ά.Στη νεοδημιουργηθείσα Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου μεταφέρεται η Νίκη Δανδόλου, ενώ στη θέση της Ειδικής Γραμματείας Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης που κατείχε τοποθετείται ο Γεώργιος Ζερβός.Στο υπουργείο Εξωτερικών οι δύο Γενικές Γραμματείες Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας φαίνεται ότι συνενώνονται σε μία υπό τον νυν γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννη Χρυσουλάκη.Νέα Γενική Γραμματεία δημιουργείται στο υπουργείο Υγείας. Γενικός γραμματέας αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αναλαμβάνει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, που μέχρι πρότινις ήταν πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας.Τη θέση του Κωνσταντίνου Λούλη στη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης αναλαμβάνει η Βίκυ Λοΐζου, μέχρι τώρα γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών. Η κυρία Λοΐζου είναι πολιτικός επιστήμων – διεθνολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε αναπληρώτρια γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιανουάριο του 2016. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν υποψήφια στη 10η τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού στην προεδρία της κυβέρνησης προάγεται ο Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Το ντόμινο στις θέσεις των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων μετά τις «λειτουργικές βελτιώσεις» - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα