Καταγγελία: Γιατί η Λίνα Μενδώνη δε δέχτηκε την αμισθί προσφορά υπηρεσιών στη συντήρηση των αυτοκινήτων της βασιλικής οικογένειας;

Αντιδράσεις κατά του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τη συντήρηση των 10 αυτοκινήτων της βασιλικής οικογένειας είχαμε από τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου.

Ο σύλλογος, με πρωτοβουλία του οποίου τα αυτοκίνητα κηρύχθηκαν Νεώτερα Μνημεία, απευθύνει στην υπουργό Πολιτισμού έξι ερωτήματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον:

«Σε συνέχεια της επίσημης ενημέρωσης για τη μετακίνηση των βασιλικών αυτοκινήτων σε νέους ασφαλείς χώρους, ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου θέτει τα παρακάτω ερωτήματα με την ευχή να τύχουν απάντησης για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών.

1. Θα θέλαμε να δοθούν

στη δημοσιότητα τα βιογραφικά όσων συνέταξαν τις σχετικές μελέτες συντήρησης και ποια η εμπειρία τους πάνω στη συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών αυτοκινήτων.

2. Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού δεν δέχθηκε την προσφορά του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου να είναι μέλος της επιτροπής συντήρησης των αυτοκινήτων ο τεχνικός σύμβουλος του συλλόγου και τέως επιμελητής του Μουσείο Κλασσικού Αυτοκινήτου Χαραγκιώνη κ. Ανδρέας Βρετός, άνθρωπος με βαθιά γνώση και μεράκι για το κλασσικό αυτοκίνητο; Να υπογραμμιστεί ότι πρότασή μας ήταν η αμισθί παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και σε κάθε περίπτωση η στενή συνεργασία του συμβούλου μας με την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού που θα επέβλεπε το εν λόγω έργο.

3. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, λόγω της σπουδαιότητας των κειμηλίων θα ζητούνταν η τεχνογνωσία των αυτοκινητοβιομηχανιών που κατασκεύασαν τα αυτοκίνητα αυτά. Εγιναν οι επαφές, ποιο το αποτέλεσμα των επαφών;

4. Πόσα χρήματα στοίχισε στο Δημόσιο η μελέτη συντήρησης και ασφαλούς μετακίνησης των αυτοκινήτων;

5. Θα θέλαμε μια επίσημη ενημέρωση για τα υπόλοιπα επτά αυτοκίνητα που σαπίζουν σε εξωτερικούς χώρους του κτήματος και κάποια βρίσκονται καταπλακωμένα στα γκαράζ. Πότε θα κηρυχθούν Νεώτερα Μνημεία για να προστατευθούν και ποια τα σχέδια μετακίνησής τους σε ασφαλείς χώρους;

6. Είναι γνωστό σε όλους ότι τα αυτοκίνητα που μετακινήθηκαν, κηρύχθηκαν Νεώτερα Μνημεία χάριν στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου και τα δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο το 2014. Από το 2014 και μέχρι σήμερα γιατί δεν έγινε απολύτως τίποτα για την προστασία τους;»

Καταγγελία: Γιατί η Λίνα Μενδώνη δε δέχτηκε την αμισθί προσφορά υπηρεσιών στη συντήρηση των αυτοκινήτων της βασιλικής οικογένειας; - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα