Θεοδωρικάκος: «Στόχος μας η δημιουργία μιας “κυψέλης” επικοινωνίας και αθλητισμού σε κάθε γειτονιά»

Την αξιοποίηση του κινήματος άσκησης που αναπτύχθηκε την περίοδο της καραντίνας, για να μπει νέο αίμα στον αθλητισμό, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με θέμα «Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητικών Προγραμμάτων & Υποδομών Μετά την Περίοδο της Πανδημίας», στο αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ.

Η άσκηση είναι προϋπόθεση της ανθρώπινης αρμονίας και ευτυχίας, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος,

τονίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει ως στόχο τη δημιουργία σε κάθε γειτονιά μιας «κυψέλης» επικοινωνίας και αθλητισμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί αρκετά χρήματα για αθλητικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Τώρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που αντικαθιστά το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», υπάρχει δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν αθλητικές δράσεις.

Στήριξη της αθλητικής δραστηριότητας

Σύντομα θα δημοσιευτούν 11 προσκλήσεις που αφορούν Δήμους και Περιφέρειες, με δύο εξ αυτών, όπως επισήμανε, να αναφέρονται ευθέως σε αθλητικές δράσεις και στη δυνατότητα σε κάθε γειτονιά να δημιουργηθούν ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους χώρους, ώστε να εξυπηρετηθεί η τοπική κοινωνία και να στηρίξουμε τη συμμετοχή των πολιτών στην αθλητική δραστηριότητα, συνεχίζοντας έτσι το αθλητικό κίνημα που ξεκίνησε στην πανδημία του κορωνοϊού.

Θεοδωρικάκος: «Στόχος μας η δημιουργία μιας “κυψέλης” επικοινωνίας και αθλητισμού σε κάθε γειτονιά» - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα