«Συναγερμός» για τον συνωστισμό στο Ναβίλι του Μιλάνου – Με «κλείσιμο» της περιοχής απειλεί ο δήμαρχος

Ο υπερβολικός συνωστισμός που παρατηρείται τελευταίως στη δημοφιλή γειτονιά Ναβίλι, όπου παραδοσιακά πολλοί νέοι βγαίνουν το βράδυ για φαγητό και ποτό, έχει  προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε, στη συγκεκριμένη φάση επιτρέπεται μόνο η παράδοση φαγητών και ροφημάτων σε πακέτο, ενώ απαγορεύεται οι πελάτες να τα καταναλώνουν μπροστά από τα καταστήματα.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ωστόσο, φωτογράφοι «συνέλαβαν» με τον φακό τους δεκάδες νέους να κάθονται στα πεζούλια της περιοχής, να πίνουν

την μπίρα τους και να μιλούν σε παρέες, χωρίς να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και χωρίς να φορούν μάσκα.

Αναμενόμενα, αρκετοί Ιταλοί πολίτες, σε σχόλια τους στο διαδίκτυο, τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό, το Μιλάνο κινδυνεύει να μην βγει από τον εφιάλτη της πανδημίας και να ξαναζήσει δραματικές στιγμές.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, με μήνυμα-τελεσίγραφο που ανάρτησε στα social media, καλεί τους ντόπιους να «βάλουν μυαλό» το συντομότερο, διαφορετικά απειλεί ότι θα «κλείσει» την περιοχή!

Milan mayor Sala livid over "shameful" pictures of people gathering without face-masks as he gives city "ultimatum" only four days after Italy lockdown eased https://t.co/WB4CCjs6KZ

— Alessio Dell'Anna (@AlessioDellAnna) May 8, 2020

Εκμετάλλευση της αυτονομίας για επίσπευση της επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων

Παράλληλα, η νομαρχία του Μπολτσάνο, στην βόρεια περιφέρεια Άνω Αδίγη (η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Αυστρία), αποφάσισε να κάνει χρήση της ευρείας αυτονομίας που διαθέτει, για να επισπεύσει την επαναλειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων.

Έτσι, αύριο θα δώσει πράσινο φως στη λιανική πώληση, ενώ από τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν κανονικά τα καφέ, τα εστιατόρια, τα κομμωτήρια, αλλά και μουσεία και βιβλιοθήκες. Από τις 25 Μαίου, εξάλλου, αναμένεται, βάσει χρονοδιαγράμματος, να ανοίξουν και τα ξενοδοχεία της περιοχής.

Και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας, ωστόσο, όπως εκείνες του Βένετο και του Φριούλι, δηλώνουν «έτοιμες να ξανασηκώσουν ρολά» και ζητούν από την κυβέρνηση της Ρώμης να καταστήσει δυνατή την άμεση επαναλειτουργία ολόκληρου του εμπορικού και βιομηχανικού τομέα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα