Στου Καιρίδη το κεφάλι!

Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθώ καν μαζί τους.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Είναι τόση και τέτοια η ένταση η οποία επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ώστε το τελευταίο πράγμα που θα είχα στο μυαλό μου να σχολιάσω είναι οι ανεύθυνες δηλώσεις ανεύθυνων, φοβούμαι, πολιτικών. Αλλά επειδή στο παρελθόν παρατηρήθηκε ότι αντίστοιχες σιωπές οδηγούν στην αποθράσυνση ορισμένων, θεωρώ ότι πρέπει.

Αναφέρομαι στον πρόεδρο του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, παρά τον εξευτελισμό της άσκησης ποινικής διώξεως εις βάρος του για απείθεια σε λιμενικό, αρνείται να ενηλικιωθεί και λέει ό,τι του κατέβει

για τα ελληνοτουρκικά. Αναφέρομαι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον μέγα ρεαλιστή, που κατηγόρησε τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου ως ακροδεξιούς επειδή είπαν μια κουβέντα -σωστή, λάθος, άλλο θέμα- για το Καστελόριζο. Αναφέρομαι, τέλος, στον καθηγητή και φίλο Δημήτρη Καιρίδη, βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος κάθε φορά που έχουμε κρίση δείχνει τάσεις πολιτικής αυτοχειρίας! Προχθές μας είπε ότι το «Ρέις» πλέει σε διεθνή ύδατα και δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματά μας!

Ξεκινώ από τον Βαρουφάκη, ο οποίος δήλωσε χθες στον Μητσοτάκη ότι πρέπει να μετάσχει σε συνδιάσκεψη κρατών της Μεσογείου για τη διανομή των φυσικών πόρων της! Θα αποφύγω να σταθώ στο γεγονός πως αυτή είναι η θέση Ερντογάν και ότι την επέβαλε, μάλιστα, στον φιλότουρκο Ισπανό αξιωματούχο της Ε.Ε. Μπορέλ! Θα αποφύγω να διανοηθώ τι σημαίνει η διανομή φυσικών πόρων με βάση έναν «συμφωνημένο τύπο», όπως είπε ο Τούρκος παζαρτζής. Το Διεθνές Δίκαιο, περίπατο σε αυτή την περίπτωση. Αλλά θα σταθώ σε κάτι άλλο. Θυμάμαι τον Βαρουφάκη απέναντί μου σε ένα παράθυρο του ANT1 πέρυσι στις εκλογές να λέει πως πρέπει να «θάψουμε τον ορυκτό πλούτο μας» και να ζητά «να μην παίξουμε το παιχνίδι του Νετανιάχου».

Και όταν του επισήμανα πως τέτοιες θέσεις είναι εθνικά αδιανόητες και του θύμισα ότι τα ίδια λέει και ο Τζορτζ Σόρος, ο αθεόφοβος με κατηγόρησε για… αντισημιτισμό! Τώρα που ο Γιάνης ανακαλύπτει τη σημασία του ορυκτού πλούτου αναδρομικά και ζητά και διάσκεψη, για ποιο πράγμα πρέπει να τον κατηγορήσω εγώ; Για… καιροσκοπισμό;

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τη σειρά του, ο οποίος τόσα χρόνια στην Ελλάδα συνεχίζει να ομιλεί στη δημόσια δράση του καλύτερα την… αγγλική παρά την ελληνική (εσχάτως μαθαίνει και ιταλικά ), τι να πω; Σταλινικός! Κατηγόρησε όλους τους συντρόφους του οι οποίοι δεν λένε τα ίδια με εκείνον πως φορούν «χλαμύδα». Τους αποκάλεσε χρυσαυγίτες. Ενώ εκείνος, που ήθελε να αναγνωριστούν τα Σκόπια με το σκέτο όνομα «Μακεδονία», αριστοκράτης. Αν απαιτηθεί ποτέ η συναίνεσή του σε καμιά δύσκολη εθνικά λύση, ο Μητσοτάκης ίσως θα πρέπει να τον υπολογίζει. Δεν ξέρω αν τα κόκαλα του στρατηγού Θρασυβούλου, του θείου του που έμεινε στην ιστορία, θα μείνουν στη θέση τους!

Ο κατάλογος με τους… αντικειμενικούς Ελληνες κλείνει με τον βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος χρησιμοποιεί την ευρυμάθειά του και την παιδεία του για λάθος λόγους! Πάνω που νομίζαμε πως είχε μπει στον ορθό δρόμο αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία των Ποντίων, την οποία κάποτε αμφισβητούσε ο φίλος Δημήτρης -τον συμπαθώ-, ανέλαβε την αποστολή πολιτικής αυτοκτονίας που του ανετέθη να μας πει ότι το «Ορούτς Ρέις» πλέει σε διεθνή ύδατα και πως δεν παραβιάζει την υφαλοκρηπίδα. Εντάξει! Να πω ότι δεν άκουσε τι είπε ο Δένδιας. Να δεχθώ πως δεν διάβασε τα διαβήματά μας για τον πλου του «Ρέις» στα… διεθνή ύδατα. Να προσπεράσω ότι ο Μητσοτάκης τον άδειασε υστερογενώς με το διάγγελμα.

Αλλά να ρωτήσω: Εάν αύριο ο Ερντογάν μάς έκανε πλάκα και έλεγε «ιδού, ο Καιρίδης μάς αθωώνει, δεν κάναμε κάτι κακό», «ιδού, ο Βαρουφάκης στηρίζει την πρότασή μας», «ιδού, ο Τσακαλώτος συμφωνεί στο δείνα», πού θα πήγαιναν να κρυφτούν ο Δημήτρης Καιρίδης και οι λοιποί; Παιδιά, εξωτερική πολιτική στου κασίδη και στου Καιρίδη το κεφάλι δεν γίνεται. Δημήτρη, ειδικά εσύ σοβαρέψου. Άλλο ένα τέτοιο και ο Άδωνις θα σε κάνει ορεκτικό στη Β´!

Στου Καιρίδη το κεφάλι! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα