Στο ζενίθ ο κορωνοϊός! 196 νέα κρούσματα – 20 στις πύλες εισόδου – 214 οι νεκροί

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να διασπείρεται, με τα κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, να κάνουν έκκληση για ατομική ευθύνη διαμηνύοντας ότι τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν, εφόσον η επιδημιολογική καμπύλη δείχνει αύξηση διασποράς.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ανέρχονται σε 196, προκαλώντας φόβους για ενδεχόμενα τοπικά lockdowns.

Από τα νέα

επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε  5942, με το 54.9% να αφορά άνδρες. Συνολικά, 1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στις ΜΕΘ, 26 νοσούντες βρίσκονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 65 έτη. Το 30.8% αφορά γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες. To 53.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Εξιτήριο από τις ΜΕΘ, έχουν πάρει 130 άνθρωποι.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 214 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων οι 71 (33.2%) είναι  γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Που εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς1 κρούσμα στην Π.Ε Κορίνθου2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής1 κρούσμα στην Π.Ε. ΑιτωλοακαρνανιαςΤα νέα μέτρα

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο Νίκος τόνισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας  ώστε να μην υπάρξει νέα έξαρση του ιού και ανακοίνωσε τα μέτρα που αποφάσισε η Πολιτική Προστασία:

-Όσοι εισέρχονται από τις 16 Αυγούστου στη χώρα από τα σύνορα της Κακαβιάς θα μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα.

-Στο συνοριοφυλάκιο της Κακαβιάς θα μπει πλαφόν εισερχομένων από τις Αυγούστου με εξαίρεση τα παιδιά έως 10 ετών.

-Αναστέλλονται συναυλίες και παραστάσεις και συμμετέχοντες με όρθιους

-Αναφορικά με το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12 το βράδυ διευκρινίστηκε ότι πρόκειται για καταστήματα στις περιφέρειες Κρήτης, Αν. Μακεδονίας και Θράκης,Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας και στους δήμους Ρόδου, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυκόνου, Πάρου, Αντιπάρου, Κω, Βόλου, Κατερίνης. Η απόφαση αφορά καταστήματα:

εστίασηςδιάθεσης ποτώντροφοδοσίας, κέτερινγκεκμετάλλευσης κτήματος για κοινωνικές εκδηλώσεις πχ για γάμους και διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.Από την απόφαση εξαιρούνται τα ντελίβερι και το take away, που δεν διαθέτουν ποτά.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες, ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθεί λουκέτο για 20 ημέρες, στην επόμενη παράβαση.

(Φωτό: ΑΠΕ)

Στο ζενίθ ο κορωνοϊός! 196 νέα κρούσματα – 20 στις πύλες εισόδου – 214 οι νεκροί - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα