Στο «τσακ» να προχωρήσουν σε αποχή οι σχολικές καθαρίστριες

Ένα βήμα πριν από την απόφαση να προχωρήσουν σε αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται οι σχολικές καθαρίστριες, καθώς βλέπουν τον μισθό τους να μένει στα ίδια επίπεδα, αλλά τον φόρτο εργασίας να αυξάνεται.

Οι καθαρίστριες, οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη σωστή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, συνειδητοποίησαν ότι οι οικονομικές αποδοχές τους παραμένουν σε πενιχρό επίπεδο, παρότι η δουλειά τους έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα.

Όλες εργάζονται με συμβάσεις έργου, πληρώνονται δηλαδή για κάθε αίθουσα που καθαρίζουν. Ωστόσο, ο καθαρός μισθός σπάνια ξεπερνά

τα 300 ευρώ, με τη διαφορά ότι εν μέσω κορωνοϊού αναγκάζονται να δουλεύουν πολύ περισσότερες ώρες με τα ίδια χρήματα.

Τα σωματεία των καθαριστριών, ανάμεσά τους και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενημέρωσαν σχετικά με επιστολή τους την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως καθώς και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε εξετάζεται το σενάριο οι καθαρίστριες να απέχουν από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα που επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές λυκείου.

Μάλιστα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης ότι σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν μέρος στη δράση και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα