Στο… φρούριό του θα υποδεχθεί ο Μακρόν τη Μέρκελ να μιλήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο

Σε έναν εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών της χώρας μας έναντι της Τουρκίας εξελίσσεται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο διπλωματικών επαφών προκειμένου να σταλεί ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα.

Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική προεδρία γνωστοποίησε πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν ο πρόεδρος της Γαλλίας με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ

κατά τη συνάντηση που θα έχουν στις 20 Αυγούστου στον πύργο της Μπρεγκανσόν, την επίσημη εξοχική κατοικία του πρώτου.

Στο φρούριο αυτό, που δεσπόζει στη Μεσόγειο, στη νότια Γαλλία, οι δύο ηγέτες θα έχουν μια συνάντηση εργασίας και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Πριν από μερικά 24ωρα ο Μακρόν είχε επικοινωνήσει και με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για να συζητήσουν την αυξημένη ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την οποία –σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο– αμφότεροι εξέφρασαν την ανησυχία τους. Σύμφωνα μάλιστα με τον Γάλλο Πρόεδρο, οι απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ συγκλίνουν με τις δικές του αναφορικά με το ζήτημα. «Μίλησα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την κατάσταση στην Aνατολική Μεσόγειο. Οι απόψεις μας συγκλίνουν. Το ενδιαφέρον μας για την ειρήνη και την ασφάλεια εκεί είναι κοινό. Θα το κάνουμε να γίνει σεβαστό» επεσήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Στο… φρούριό του θα υποδεχθεί ο Μακρόν τη Μέρκελ να μιλήσουν για την Ανατολική Μεσόγειο - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα