Στο αβέβαιο SURE η τύχη των ιδιωτικών υπαλλήλων – Τα σενάρια για την ευέλικτη εργασία

Χωρίς την ύπαρξη εθνικού σχεδίου στήριξης τους ενόψει του επικείμενου «τσουνάμι» μετατροπών συμβάσεων πλήρους σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόληση, η κυβέρνηση παραπέμπει τους εργαζομένους του ιδιωτικό τομέα στην αβεβαιότητα του SURE (του μηχανισμού στήριξης που βρίσκεται υπό διαμόρφωση στις Βρυξέλλες και ο οποίος δεν αποκλείεται να ξεκινήσει μετά τον Ιούνιο!) με τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια των εξαγγελιών, να μένει σε γενικόλογες διαστυπώσεις.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε

ότι «προχωράμε οριζόντια σε οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων που θα επιστρέψουν στην εργασία αλλά πιθανόν σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου». Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τυχόν απώλειες οι οποίες θα προκύψουν από μείωση του χρόνου απασχόλησης, θα αναπληρωθούν με κονδύλια από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE.

Το πρόγραμμα

Το εν λόγω πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διαμόρφωσης, στις Βρυξέλλες. Όπως όλα δείχνουν θα βασιστεί στο γερμανικό μοντέλο, το οποίο επιδοτεί ένα μέρος των απωλειών εισοδήματος από τη μείωση του χρόνου απασχόλησης των εργαζομένων. Μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καλύπτεται ένα μέρος, έως 40%, από το υπόλοιπο του μισθού που κανονικά θα λάμβανε ένας εργαζόμενος εάν δεν απασχολούνταν για λιγότερο από τον προβλεπόμενο βάσει της σύμβασης του χρόνο.

Όμως, μέχρις ότου… διαμορφωθούν επακριβώς οι άξονες του SURE, οι μισθωτοί στην Ελλάδα θα βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα.

Στο αβέβαιο SURE η τύχη των ιδιωτικών υπαλλήλων – Τα σενάρια για την ευέλικτη εργασία via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα