Μήνυση Κατσιβαρδά για τα ανοιχτά τζαμιά εν μέσω πανδημίας

Μηνυτήρια αναφορά με την οποία καλείται η Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες της εφημερίδας «Εστία» για προνομιακή αντιμετώπιση των ισλαμικών θρησκευτικών εθίμων, εν μέσω των μέτρων για τον κορωνοϊό, κατέθεσε ο νομικός και αρθρογράφος στη «δημοκρατία» Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς. Μια προσπάθεια, η τύχη της οποίας θα αποδείξει και το εάν η Δικαιοσύνη θα πράξει, όπως οφείλει, τα δέοντα κατά όσων παραβίασαν τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Εστία» σχετικά με τη δραστηριότητα συγκεκριμένων κύκλων συγκροτούν συγκεκριμένα

αδικήματα τα οποία διεπράχθησαν από πρόσωπα που καλούσαν τους μουσουλμάνους πολίτες να παραβιάσουν τους νόμους του κράτους για τον περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου να τηρήσουν τα ισλαμικά έθιμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις δημόσιες εκκλήσεις του δημοτικού συμβούλου Ροδόπης Ερντέμ Χουσεΐν, ο οποίος προέτρεπε δημοσίως τους μουσουλμάνους πολίτες να κατασκευάσουν έγγραφα-βεβαιώσεις που θα καταστρατηγούσαν τη νομοθεσία, με σκοπό να μπορέσουν να γυρνούν τα βράδια και να χτυπούν τα νταούλια που καλούν τους πιστούς σε συμμετοχή στα δρώμενα του Ραμαζανιού.

Έγραψαν βεβαιώσεις

Ο κ. Χουσεΐν, μάλιστα, κάλεσε τους νέους να γράψουν στις βεβαιώσεις ότι βγαίνουν προκειμένου να εκπληρώσουν θρησκευτικά καθήκοντα. Υπήρξε άραγε κάποιος αστυνομικός που να είδε μια τέτοια βεβαίωση και την αποδέχτηκε; Ή μήπως δεν έγιναν καθόλου έλεγχοι σε όσους… χτυπούσαν νταούλια;

Πάντως, στη μηνυτήρια αναφορά θίγεται και το ζήτημα της διακριτής μεταχείρισης των πιστών του Ισλάμ, καθώς οι Αρχές δεν έπραξαν τα δέοντα, την ίδια στιγμή που, όπως αναφέρεται, στους ορθοδόξους εφαρμόστηκαν δρακόντεια μέτρα, τα οποία συμπεριελάμβαναν φρουρήσεις ιερών ναών, συλλήψεις, Αυτόφωρα, πρόστιμα και διώξεις κατά πιστών και ιερέων τις ημέρες του Πάσχα.

Μήνυση Κατσιβαρδά για τα ανοιχτά τζαμιά εν μέσω πανδημίας via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα