«Σίγησε» η γκάιντα της Άμπιγκεϊλ στα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς (video)

Ώρα με την ώρα εκμηδενίζονται οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός κάποιος από τους πέντε αγνοούμενους επιβάτες του καναδικού στρατιωτικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο και συνετρίβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 85 μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς, στα όρια των FIR Ρώμης και Αθηνών!

Μέχρι στιγμής, το μοναδικό αναγνωρισμένο θύμα είναι η 23χρονη στρατιωτικός Άμπιγκεϊλ Κάουμπροου, η οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε δημοσιεύσει στη σελίδα της στο facebook

ένα βίντεο το οποίο την έδειχνε να παίζει γκάιντα στη φρεγάτα Fredericton, στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη, για να τιμήσει τα θύματα ενός αιματηρού επεισοδίου με μαζικούς πυροβολισμούς το οποίο συνέβη στις 19ης Απριλίου στη Νέα Σκοτία.

«Μπορεί να ταξιδεύεις στον κόσμο και να μη συναντήσεις ποτέ κανέναν κάτοικο της Ανατολικής Ακτής. Σε όλους όσοι είναι στην πατρίδα, σας σκέφτομαι» ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την τελευταία ανάρτησή της η αδικοχαμένη 23χρονη.

Η γλυκιά Αμπιγκεϊλ ήταν μέλος του Union Fire Club Pipes and Drums, μιας εθελοντικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η οποία παρέχει κυρίως μουσική υποστήριξη στην περιφερειακή πυροσβεστική υπηρεσία του Χάλιφαξ. Συγγενείς και φίλοι της άτυχης στρατιωτικού δηλώνουν συντετριμμένοι.

Εντοπίστηκε η σορός της

«Η όμορφη κόρη μου ήταν στο στρατιωτικό δυστύχημα και πέθανε. Δεν θα μπορεί πλέον να παίζει γκάιντα σε όλους εκείνους που την αγαπούν» έγραψε η μητέρα της.

Το καναδικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου CH-148 Cyclone, στο οποίο επέβαιναν έξι στρατιωτικοί, είχε απονηωθεί το απόγευμα της Τετάρτης από την καναδική φρεγάτα Fredericton, που συμμετείχε σε γυμνάσια της νατοϊκής αρμάδας SNMG2, μαζί με άλλες δύο φρεγάτες από Ιταλία και Τουρκία. Για λόγους που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί, κατέπεσε στη θάλασσα και συνετρίβη.

Έπειτα από έρευνες, στις οποίες συμμετείχε αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, εντοπίστηκε η διαμελισμένη σορός της 23χρονης στρατιωτικού. Ωστόσο, αγνοούνται ακόμη οι δύο πιλότοι Μπρέντεν Ιαν Μακ Ντόναλντ και Κέβιν Χάγκεν, ο υπεύθυνος συστημάτων ασφαλείας Μαξίμ Μίρον – Μορίν και ο χειριστής ηλεκτρονικών συστημάτων Μάθιου Κάζινς.

«Σίγησε» η γκάιντα της Άμπιγκεϊλ στα ανοιχτά της Κεφαλλονιάς (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα