Η Μέρκελ «απαγόρευσε» στους Γερμανούς τις διακοπές εκτός των τειχών!

«Πάγο» στις διακοπές των Γερμανών στο εξωτερικό βάζει η Άνγκελα Μέρκελ, με ό,τι αυτό σημαίνει για την Ελλάδα. «Δεν βρίσκονται για την ώρα στην ημερήσια διάταξη» δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι αποφάσεις για ξενοδοχεία και εστιατόρια θα ληφθούν πιθανότατα στο δεύτερο μισό του Μαΐου.

Σε

κοινή συνέντευξη Τύπου η Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ τόνισαν ότι τα ταξίδια για διακοπές θα πρέπει να γίνουν -εάν γίνουν- εντός Γερμανίας. Στη Γερμανία ανοίγουν και πάλι χώροι λατρείας, παιδικές χαρές, μουσεία, ζωολογικοί και βοτανικοί κήποι, όμως η καγκελάριος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Focus», φαίνεται ότι παίρνει πίσω την απόφαση για το πλήρες άνοιγμα σχολείων και νηπιαγωγείων και την επανάληψη των αγώνων ποδοσφαίρου της Μπουντεσλίγκα τις προσεχείς ημέρες.

Τα αντικρουόμενα πορίσματα των ερευνητών σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης και μόλυνσης των παιδιών από τη νόσο προβλημάτισαν τη Μέρκελ, η οποία τα έχει… βάλει και με τον «Τσιόδρα της Γερμανίας» Κριστιάν Ντρόστεν. Όπως έχει εκμυστηρευτεί σε πρωθυπουργούς διάφορων κρατιδίων, ο Γερμανός ιολόγος λέει και ξελέει, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Σε τηλεδιάσκεψη με 16 πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων για το θέμα των σχολείων υπήρξε μεγάλος προβληματισμός. Όπως δήλωσε η Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη, η προβλεπόμενη χαλάρωση των περιορισμών γίνεται επειδή έχουν υποχωρήσει οι ρυθμοί εξάπλωσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το κρατικό επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο δείκτης του ποσοστού μετάδοσης κυμαίνεται στο 0,75. Δηλαδή 100 άτομα μολύνουν κατά μέσο όρο 75 άτομα. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Ιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου, τα παιδιά είναι εξίσου μολυσματικά με τους ενηλίκους.

Η Μέρκελ «απαγόρευσε» στους Γερμανούς τις διακοπές εκτός των τειχών! via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα