«Πυρ» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στην πανδημία

Επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εξαπέλυσε χθες η αντιπολίτευση. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός σημείωσε: «Ενώ στην αρχική περίοδο, που τα πράγματα πήγαιναν σχετικά καλά, η κυβέρνηση επιχείρησε να “εισπράξει” πολιτικά οφέλη, τώρα που ζούμε καθημερινά μια ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων υπερτονίζεται η έλλειψη ατομικής ευθύνης και υποβαθμίζεται προκλητικά ο ρόλος της κυβέρνησης και της κρατικής ευθύνης». «Η επιτυχία στην κυβέρνηση,

η αποτυχία στους πολίτες!» ανέφερε, σχολιάζοντας ότι «η ουσία, πάντως, είναι ότι ως κοινωνία και ως χώρα δεν “μείναμε ασφαλείς”».

Φώφη Γεννηματά: «Να πει ποιος είναι ο σχεδιασμός»

Για παλινωδίες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά. Με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πει ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας και να σταματήσει να μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ιδιαίτερα για τα σχολεία, η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει ολοκληρωμένο προγραμματισμό για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

ΚΚΕ: «Επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία»

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, εξάλλου, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Η κυβέρνηση από τη μία επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη νεολαία για την έξαρση των κρουσμάτων και, από την άλλη, ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου χωρίς να ενημερώνει γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με ποια προετοιμασία, μέσα και μέτρα προστασίας θα γίνει αυτό δυνατό».

«Πυρ» κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς στην πανδημία  - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα