«Πρωταθλήτρια» στον κορωνοϊό η Αττική με 82 νέα κρούσματα

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης! Η Αττική που κατατάχθηκε στην πρώτη θέση του χάρτη εντοπισμού των κρουσμάτων, βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» μετά την ραγδαία αύξηση διασποράς, που καταγράφηκε από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ανέρχονται σε 196, προκαλώντας φόβους για ενδεχόμενα τοπικά lockdowns.

Από

τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε  5942, με το 54.9% να αφορά άνδρες. Συνολικά, 1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τα κρούσματα ανά περιοχή20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς1 κρούσμα στην Π.Ε Κορίνθου2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανιας

«Πρωταθλήτρια» στον κορωνοϊό η Αττική με 82 νέα κρούσματα - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα