«Πράσινο φως» για την επένδυση στην Κασσιόπη από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής

«Πράσινο φως» για την τουριστική επένδυση στην Κασσιόπη άναψε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, καθώς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου που έλαβε χώρα την Τρίτη 30/06, εγκρίθηκε η μελέτη ανάπτυξης του παραθεριστικού τουριστικού χωριού Κασσιόπη Κέρκυρας.

Αποτελείται από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρο αναζωογόνησης, καθώς και από τουριστική λιμενική εγκατάσταση.

Πρόκειται για μια

«στρατηγική» επένδυση της NCH Capital, η οποία και θα χωριστεί σε δύο φάσεις. Κατά την πρώτη, που θα διαρκέσει δύο χρόνια, αναμένεται να κατασκευαστούν το ξενοδοχείο κατηγορίας 5 αστέρων (δυναμικότητας 90 δωματίων και 76 σουιτών), καθώς και οι βασικές υποδομές του project. Στη δεύτερη φάση θα προχωρήσει η κατασκευή για τις πολυτελείς βίλες, με ορίζοντα παράδοσης την τριετία.

Επομένως, μέσα σε μία πενταετία, συνολικά, η εμβληματική επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί σε απόλυτο βαθμό. Το κατασκευαστικό σκέλος της επένδυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 120.000.000 ευρώ.

Χώρος πράσινου το 93%

Σύμφωνα με το πλάνο της επενδύτριας εταιρίας, το έργο στην Κασσιόπη θα υλοποιηθεί σε έκταση 500 στρεμμάτων. Από την έκταση αυτή, το 7% προβλέπεται να αξιοποιηθεί για τη δόμηση εγκαταστάσεων τουρισμού πολυτελείας, με το υπόλοιπο 93% να συνιστά χώρο πράσινου.

Το συμβούλιο ενέκρινε επίσης μια σειρά από πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα για διατηρητέα κτίρια στους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς.

«Πράσινο φως» για την επένδυση στην Κασσιόπη από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα