Πότε κάνουν αρνητικές σκέψεις για τον δεσμό και την ερωτική τους ζωή οι γυναίκες

Οι 24ηωρη επαφή που βιώνουν τα ζευγάρια, μένοντας σπίτι τους σε καραντίνα,  στην παγκόσμια προσπάθεια για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει διάφορες ψυχολογικές διακυμάνσεις. Μέσα σε ένα σύνολο συναισθημάτων και παραγόντων που επηρεάζουν την ατμόσφαιρα σε ένα ζευγάρι, πρέπει να αναφερθεί ο ρόλος των ορμονών.

Αυτό που πολλοί άντρες και γυναίκες πιθανώς έχουν παρατηρήσει μέσα από την προσωπική εμπειρία τους έρχονται να επιβεβαιώσουν ερευνητές. Τεκμηρίωσαν ότι οι ορμόνες του γυναικείου κύκλου καθορίζουν τις διακυμάνσεις στις σχέσεις μέσα στον μήνα, βρίσκοντας μάλιστα ποιες παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Το σημείο καμπής, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσαν στο «Biological Psychology» ερευνητές από το αμερικανικό Indiana University, είναι η ωορρηξία. Η έρευνα βασίστηκε στη μελέτη 33 ετεροφυλόφιλων ζευγαριών στην Ολλανδία, στα οποία η γυναίκα δεν λάμβανε ορμονικά αντισυλληπτικά χάπια.

Η ωορρηξία

Καθημερινά οι ερευνητές κατέγραφαν τα επίπεδα των ορμονών των γυναικών με ανάλυση ούρων αλλά και τις απαντήσεις των ζευγαριών για το πώς ένιωθαν για τη σχέση και τη σεξουαλική ζωή τους. Όσο πλησίαζε η ωορρηξία, οι γυναίκες δήλωναν όλο περισσότερο ότι δεν ένιωθαν ικανοποιημένες από τον σύντροφό τους, από τον οποίο ελκύονταν σεξουαλικά λιγότερο, ενώ αντιλαμβάνονταν με αρνητικό τρόπο τον δεσμό τους. Όλα αυτά, εξηγούν οι ερευνητές, οφείλονται στο γεγονός ότι μέχρι την ωορρηξία αυξάνονται σταδιακά τα επίπεδα της ορμόνης οιστραδιόλη στον γυναικείο οργανισμό. Οι άντρες δήλωναν ότι λάμβαναν αρνητισμό από τη γυναίκα τους, ενώ λίγο πριν από την ωορρηξία ένιωθαν ότι η γυναίκα τους είχε χάσει το ερωτικό ενδιαφέρον της γι’ αυτούς.

Μετά την ωορρηξία, επισημαίνει η έρευνα, μειώνεται η οιστραδιόλη, ενώ αυξάνεται η ορμόνη προγεστερόνη, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις για την πορεία της σχέσης από τις γυναίκες και τους άντρες να γίνονται όλο και πιο θετικές.

Πότε κάνουν αρνητικές σκέψεις για τον δεσμό και την ερωτική τους ζωή οι γυναίκες via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα