Πώς άλλαξαν τα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού σε ΑΧΕΠΑ, Σωτηρία και Αττικό

Ενθαρρυντική είναι η μείωση του ποσοστού κρουσμάτων του κορωνοϊού, με τα νοσοκομεία να παίρνουν «ανάσα». Με σημαντική πτώση του αριθμού των νοσηλευομένων σε κλινικές και ΜΕΘ, τα νοσοκομεία αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Σωτηρία και Αττικό δείχνουν μια ελπιδοφόρα εικόνα.

ΑΧΕΠΑ: Στις κλινικές νοσηλεύονται 20 ασθενείς από 50 την προηγούμενη εβδομάδα. Στην ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 ασθενείς από 14 τη περασμένη εβδομάδα. Σήμερα αποσωληνώθηκε ένας 44χρονος, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί κανένα ύποπτο κρούσμα στις κλινικές ,εν αντιθέσει

με τη περασμένη εβδομάδα που ήταν πολλά.

ΣΩΤΗΡΙΑ: Στις κλινικές νοσηλεύονται 99 ασθενείς και στις ΜΕΘ 14 ασθενείς. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 97 ασθενείς στις κλινικές και στις ΜΕΘ 20 ασθενείς. Τα 10 περιστατικά που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων  στη Νέα Μάκρη.

ΑΤΤΙΚΟ: Στις κλινικές νοσηλεύονται  21 ασθενείς, ενώ την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύονταν 30 ασθενείς. Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 5 ασθενείς, από 8 την προηγούμενη εβδομάδα,  ενώ σήμερα αποσωληνώθηκε ένας ακόμα ασθενής. Στη Μονάδα λοιμώξεων νοσηλεύονται 5 ασθενείς από 7 .

Η πτωτική πορεία θα παραμείνει μένοντας σπίτι, δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και μας καλεί να σκεφτούμε και το υγειονομικό προσωπικό που θα περάσουν το Πάσχα μέσα στα νοσοκομεία, φροντίζοντας τους ασθενείς. 

Πώς άλλαξαν τα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού σε ΑΧΕΠΑ, Σωτηρία και Αττικό via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα