Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς και προσωπικό ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι

Συναγερμός σήμανε στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όταν ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με την ιχνηλάτηση να αποκαλύπτει 28 κρούσματα σε ασθενείς και εργαζόμενους της κλινικής. 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της Κλινικής «Ταξιάρχαι», χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου Περιστερίου έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει, πλέον, ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μετέβη επιτόπου το πρωί της Τετάρτης μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής

Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.

Συγκεκριμένα, θετικά στον ιο βρέθηκαν 13 άτομα που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική, 4 ασθενείς και 11 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Γιατρός της κλινικής δηλώνει πως ο εν λόγω ασθενής έκανε συχνές επισκέψεις, προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως, την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί οι γιατροί του πήραν το απαραίτητο δείγμα, ώστε να πραγματοποιήσουν το τεστ του κορωνοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθεί εγκαίρως η κλινική, προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά την διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του.

Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε ασθενείς και προσωπικό ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα