Πέτσας: «Για τον τουρισμό και την εστίαση δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο»

Στο επόμενο βήμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων στάθηκε, κατά κύριο λόγο, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπενθυμίζοντας, για μια ακόμη φορά, ότι οι οργανωμένες παραλίες ανοίγουν αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω καύσωνα.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι αεροπορικές μετακινήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι όλα αυτά θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή και πως, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα 18/05 αρχίζουν τα ταξίδια προς την Κρήτη.

«Από

τη Δευτέρα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, καθώς και οι μετακινήσεις από και προς την Κρήτη. Την ίδια μέρα επανέρχονται στις τάξεις και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας», πρόσθεσε.

Για το θέμα της εστίασης και αν τα σχετικά καταστήματα πρόκειται να ανοίξουν νωρίτερα, τόνισε πως υπάρχει σχέδιο το οποίο είναι δυναμικό. Έτσι έγινε και με το άνοιγμα των παραλιών, είπε χαρακτηριστικά. «Για τον τουρισμό και την εστίαση δεν θέλουμε αποσπασματικές λύσεις, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα δημοτικά σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καθοδικά. «Εδώ είμαστε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα».

Δείτε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Live | Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Gepostet von Ελληνική Κυβέρνηση am Donnerstag, 14. Mai 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα