Πάνω από 275.000.000 ευρώ σε bitcoins έχει συγκεντρώσει ο ISIS από δωρεές, σχεδιάζοντας το… αιματηρό comeback του!

Μια ολόκληρη περιουσία σε κρυπτονομίσματα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ο ISIS, για να προετοιμάσει το… αιματηρό comeback του!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τρομοκρατική οργάνωση φέρεται ότι έχει συγκεντρώσει το ποσό των 275.000.000 ευρώ σε bitcoins, ίσως και παραπάνω, ύστερα από έκκληση που έκανε για δωρεές σε εικονικά νομίσματα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του think tank The Counter Extremism Project,

Χανς Γιάκομπ Σίντλερ, ο οποίος είχε εργαστεί στη μονάδα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που παρακολουθούσε τον ISIS και την Αλ Κάιντα, οι Αρχές αναζητούν τα «λάφυρα πολέμου» της οργάνωσης, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ από το 2017, αλλά δεν έχει καταστεί δυνατόν να τα εντοπίσουν.

«Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι ένας ιδανικός μηχανισμός φύλαξης των χρημάτων αυτών, μέχρι να έρθει η στιγμή να χρησιμοποιηθούν. Αν γίνει σωστά, δεν μπορούν να εντοπιστούν και να κατασχεθούν από τις περισσότερες κυβερνήσεις», ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι ο ISIS συνετρίβη πέρυσι, όταν έπεσε και το τελευταίο «οχυρό» του στην Μπαγκούζ της Συρίας, οι ειδικοί φοβούνται ότι έχουν δημιουργηθεί νέοι τρομοκρατικοί πυρήνες, που εργάζονται αθόρυβα, υπό την ηγεσία του Αμπού Ιμραΐμ αλ -Χασίμι αλ Κουραΐσι.

Πάνω από 275.000.000 ευρώ σε bitcoins έχει συγκεντρώσει ο ISIS από δωρεές, σχεδιάζοντας το… αιματηρό comeback του! - newsbreak.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα