Πάνω από 250εκ. ευρώ μάζεψε η διεθνής τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο – Παρούσα και η Ελλάδα

Την Κυριακή απέπλευσε προς τη Βηρυτό το αρματαγωγό πλοίο «Ικαρία», το οποίο μεταφέρει τρεις γιατρούς, πέντε νοσηλευτές, τέσσερις τόνους φαρμακευτικού υλικού -όπως αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη- 400 ράντζα με κλινοσκεπάσματα και άλλα είδη, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τη παροχή αρωγής στον Λίβανο.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας είχε στείλει άμεσα στη Βηρυτό και ομάδα της ΕΜΑΚ, αποτελούμενη από 12 διασώστες και έναν σκύλο, μαζί με δύο υποστηρικτικά οχήματα, μόλις

λίγες ώρες μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Η διεθνής τηλεδιάσκεψη για την παροχή αρωγής στον Λίβανο

«Στη σημερινή διάσκεψη για τη βοήθεια και τη στήριξη προς τη Βηρυτό και τον Λιβανέζικο λαό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέσμευσε επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ για άμεση στήριξη στον Λίβανο, επιπλέον των 33 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσα την Πέμπτη», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη διεθνή τηλεδιάσκεψη για τη παροχή αρωγής στον Λίβανο που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ.

Η έκτακτη διάσκεψη δωρητών ανέλαβε δεσμεύσεις περίπου 253 εκατομμυρίων ευρώ (298 εκατομμύρια δολάρια) για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, ανέφερε το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (30εκ. ευρώ η συνεισφορά της Γαλλίας).

Σε αυτήν συμμετείχε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος επανέλαβε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού μετά την πρόσφατη τραγωδία στη Βηρυτό, αναφέρθηκε στη βοήθεια που προσέφερε η χώρα μας και τόνισε ότι η Ελλάδα και ο Λίβανος διατηρούν μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς φιλίας.

«Η Ελλάδα πάντοτε ήταν και θα συνεχίσει να είναι σθεναρός υποστηρικτής της προσπάθειας του Λιβάνου να οδηγήσει τον λαό του προς την ευημερία», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάνω από 250εκ. ευρώ μάζεψε η διεθνής τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο – Παρούσα και η Ελλάδα - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα