Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να απαντήσει για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων

Κοινοβουλευτικές καντρίλιες καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, προκειμένου, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, να αποφύγει να απαντήσει λεπτομερώς στη Βουλή για την υπόθεση των «εξευτελιστικών προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων» και το φιάσκο με τα vouchers που προκαλεί εδώ και μέρες θύελλα αντιδράσεων σε όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης.

Σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας

ζητώντας εξηγήσεις. Σύμφωνα ωστόσο με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται, όπως αφήνεται να διαρρεύσει από το Μαξίμου, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, να μετατρέψει την επίκαιρη ερώτηση σε γενικευμένη ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Ειδικότερα, οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι «μετά την επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το φιάσκο με τα εξευτελιστικά προγράμματα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ο κ. Μητσοτάκης φυγομαχεί με τακτικισμούς», καθώς «διαρρέει ότι, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, θα μετατρέψει την επίκαιρη ερώτηση σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών γενικά και αόριστα για την πανδημία και την οικονομία».

Προειδοποιούν μάλιστα ότι «όσο και να το αποφεύγει, ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην Ώρα του Πρωθυπουργού και να απολογηθεί. Τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών».

Διαμηνύουν δε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέτει συνεχώς την ερώτηση «μέχρι να έρθει στη Βουλή με απαντήσεις ο κ. Μητσοτάκης». Υπενθυμίζεται ότι τις σκανδαλώδεις διαστάσεις του θέματος είχε αναδείξει πρώτη με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα προ δύο εβδομάδων η «κυριακάτικη δημοκρατία».

«Σκιές και εύλογη καχυποψία»

Ιδιαιτέρως αιχμηρή η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε ένα σχέδιο δήθεν τηλεκατάρτισης που εμπαίζει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας και προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια χιλιάδων επιστημόνων. Όσο δεν δίνει εξηγήσεις και δεν παίρνει πίσω αυτήν την απόφαση, θα δημιουργεί σκιές και εύλογη καχυποψία για τα κίνητρα της επιλογής της».

Αλλά και το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα λάθη που προκάλεσαν θύελλα ειρωνικών σχολίων στο διαδίκτυο, επισήμανε ότι «το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα μεταφραστικά λάθη στα προγράμματα τηλεκατάρτισης, αλλά κυρίως η εξαίρεση των επιστημόνων από το επίδομα ειδικού σκοπού».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να απαντήσει για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα